Dagens Nyheter

18 apr. 2012

Nyhetsflödet 18/4

Nyhetsflödet den artonde april
En dåres försvarstal
Bitte Assarmo i Världen idag - "Den senaste utvärderingen visar att den norske massmördaren och terroristen Anders Behring Breivik var vid sina sinnens fulla bruk när han begick sitt fruktansvärda brott och att han därmed kan dömas till fängelse. Det var en välkommen slutsats, inte minst för att den skalar av alla försök till försvar, ursäkter och bortförklaringar. Anders Behring Breivik kan nu åtalas som den massmördare han är och inte som ett offer för en ondsint och orättvis värld.
Dessvärre tillämpas inte samma omdöme om andra massmördare – i alla fall inte i den svenska vänsterorienterade pressen. Nu senast var det Göran Greider som hävde ur sig en drapa av sällan skådat slag efter morden i Toulouse; i ömkande ordalag beskrev han det illvilliga samhälle som skapat massmördaren Mohammed Merah. Ett samhälle så till brädden fyllt av judisk och amerikansk uselhet att den stackars Mohammed Merah helt enkelt inte såg någon annan utväg än att skjuta ihjäl sju människor varav tre barn...
Eller hur... Man tror knappt det är sant. Men ungefär så gick faktiskt valsen när Göran Greider, i egenskap av vänsterorienterad journalist, fick säga sitt. Mohammed Merah var den utsatte. Offren var om inte skyldiga så åtminstone helt ovidkommande för den snyfthistoria som dukades fram.
"

Har Jesus verkligen funnits?
Novitas Catholicus - "För det första finns det ett stort antal gamla exemplar av Nya Testamentet. Det finns närmare 5 700 manuskript av Nya Testamentet som helt eller delvis är skrivna på grekiska. De flesta av dessa är från 200-1500-talet och det äldsta som kallas Papyrus 52 (som innehåller Johannes kapitel 18), har anor från omkring år 100-150.
Som jämförelse producerade de klassiska författarna Tacitus (56-120 e.kr), Plinius den yngre (61-113 e.kr), Livius (59 f.kr.- 17 e.kr) och Thukydides (460-395 f.kr) ca 20 bevarade handskrifter allt som allt, men där den första kopian av originalet vanligtvis skrevs flera århundraden senare än originalet. Till exempel dateras den första kopian av den romerske historikern Suetonius (75-130 e.kr) till år 950, vilket är en tidsskillnad på över 800 år.
Det bör nämnas att kristna i regel inte har några problem med en ärlig historisk undersökning av evangelierna. Men varför glider skeptikerna undan en uppriktig granskning av deras egna fördomar mot evangelierna?
"

Tänk om Gud finns och vill gemenskap med dig?!
Stanley Sjöberg i webbkyrkan - ”Tack, jag behöver inte Gud. Dessutom tror jag inte att Gud finns”. Hon fortsatta att förklara hur positivt hon såg på livets möjligheter. Framgångsrika studier, bra jobb, fina vänner, en frisk kropp, pengar för att njuta av allt som erbjuds… ”Behövs det något mer”, undrade hon provokativt och fortsatte: ”Blir jag sjuk, finns läkare, om jag blir deprimerad finns psykologer, blir jag utsatt för våld, ringer jag polisen”.
Äntligen fick jag säga något. ”Tänk om det finns en större mening med ditt liv än att bara själv ha det så bra”, frågade jag. ”Och vad händer med dig när du dör och möter den verklighet som finns efter döden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar