Dagens Nyheter

23 maj 2012

Nyhetsflödet onsdag 23/5

Urspårad debatt
- Nasrin Mosavi Sjögren i Världen idag - "I onsdags avslöjades moskéerna i landet med imamskägget i brevlådan. Majoriteten var för månggifte, inomäktenskaplig våldtäkt och avrådde från att anmäla misshandel. Några dagar tidigare sa statsministern att arbetslösheten bland etniska svenskar mitt i livet var låg och att det därmed inte rådde någon massarbetslöshet.
Båda dessa händelser har utlöst stor indignation hos tyckareliten i politik- och mediesfären. Vad orsakar upprördheten? Det utbredda kvinnohatet och de flagranta avvikelserna från svenska lagar och normer i de skattefinansierade moskéerna? Förminskande av invandrares höga arbetslöshet? På sina håll och som pliktskyldigast.
Men det mesta krutet har lagts på det uppenbarligen hiskeliga i att någon har tagit sig rätten att ens påstå att det finns någonting som etniska svenskar. Och det rasistiskt diskriminerande i att granska moskéernas kvinnosyn
."

Låt oss fokusera på det vi har gemensamt
- Stefan Swärd i Världen idag - "Jag vill just nu inte diskutera vare sig hbt-frågor eller inställning till Katolska kyrkan. Det jag vänder mig emot är argumentet att Jesus inte skulle vara med på Jesusmanifestationen på grund av dessa frågor, att inställningen till Katolska kyrkan och hbt-frågor lyfts upp till att vara avgörande frågor om huruvida något är genuint kristet eller inte. Då har man skiftat fokus från centrum till periferi i den kristna tron.
Det är också anmärkningsvärt att de som mest ropar på högt i tak och att vi inte ska vara dömande, blir de som blir mest dömande och vill ha en kyrka med mycket lågt tak. Inställningen till hbt-frågor blir då en avgörande fråga, och det som avgör om man är en godkänd kristen eller inte. De som ropar högst på tolerans, blir de som främjar intolerans.
Att döma ut någon som inte verkligt kristen måste man vara mycket försiktig med. Och att döma ut en viss kyrka eller ett samfund bör man också vara mycket försiktig med. När man dömer ut hela Jesusmanifestationen, som representerar en mycket bred strömning av svensk kristenhet, verkar man mer värna om sektbildning än om kristen enhet
."

8 Things to Keep in Mind in Regards to Conflict at Work/Church
Perry Noble in Christian Post - "Number 1 – Email DOES NOT WORK! (This would also apply to texting as well as any form of social media!)
When conflict use to arise with me and someone in the office I used to walk to my desk, log on to my computer and fire off an abusive email, several problems with this…
- It is the act of a coward, I would do this so that I would avoid a eye to eye conversation.
- It removes the fact that I am actually dealing with another person…if I type an email I don't have to look them in the eye and removing that obstacle allows me to say things to them through typing that I would NEVER say to them in person.
- It often drags out the conflict way longer that it should be.
- It can easily be misinterpreted, thus causing new conflicts....
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar