Dagens Nyheter

14 dec. 2012

Nyhetsflödet fredag den 14 december

Vägen till den sanna lyckan
- Per Ewerts blogg - "Ateister som insett marxismens baksidor fortsätter likväl att förkunna himmelriket på jorden. Humanisterna målar oförtrutet upp en gudlös och upplyst framtid med godhet och lycka till alla. Deras strävan efter en bättre värld är tveklöst lovvärd. Men deras framgångsrecept saknar dessvärre en viktig ingrediens: verklighetsförankring.
En av 1900-talets viktigaste lärdomar är att människan definitivt tycks sakna förmågan att frälsa sig själv. Visionen om det religionsfria lyckoriket skjuts alltid upp, paradiset ligger alltid bakom nästa hörn. Alister McGrath skriver: 'Visionen må leva kvar hos vissa, men icke desto mindre befinner den sig mitt i ett landskap som täckts av spillrorna efter dess misslyckanden
.'

Här tigs inte, Helle Klein!
- Dag Sandahls blogg - "Den kristna tron kommer med ett exklusivitetsanspråk. Det är Jesus som är vägen, sanningen och livet. Denna förkunnelse fördes i missionstiden ut över det romerska imperiet nerifrån, inte med vapenmakt. Vapnen fanns i den romerska statsmaktens hand och drabbade de kristna som likväl fortsatte med en förkunnelse, som innehöll orimliga påståenden men som uppenbarligen fascinerade människor, prövades och blev till gjord erfarenhet. Det är verkligen sant att Jesus, som varit död, lever. Han är Herre. Sanningsanspråket och bekännelsen att Jesus är Herre byggde västerlandet och dess kultur.
De första kristna blandade inte bort korten. Och det är vad saken gäller nu också
."

 Märkligt att tillskrivas åsikter vi inte har
- Svenska Dagbladet Opinion - "Patrik Lindenfors och Christer Sturmark har replikerat på vår artikel ”Vetenskap och tro är ingen motsättning” på Brännpunkt 8/12. Frågan är hur noggrant de läst vad vi egentligen skrev. De polemiserar mot Credoakademin medan vi som underteckade artikeln är fellows vid Claphaminstitutet. De har helt enkelt återanvänt en artikel från Newsmill, och använt den som replik (Newsmill 7/5).
Vidare gör de en stor sak av att vi skulle vara motståndare till evolutionen. Det är en gåta hur de kunnat utläsa något sådant ur artikeln. Flera av de forskare vi citerade är fastmer just förespråkare för evolutionen, inte minst Francis Collins. Vi delar inte heller uppfattningen att Collins, som ledde det prestigefyllda HGP-projektet, skulle vara en sämre forskare på grund av hans uttalade evangeliskt kristna tro. Vi tycker oss se en ryggmärgsreaktion som reagerar och svarar så fort harmoni mellan vetenskap och tro antyds
."

Råd til jøder: Skjul davidsstjernen og gem kalotten
- Kristeligt Dagblad - "Jøder risikerer at blive overfaldet verbalt og fysisk, hvis de skilter med deres religion, siger ambassadør.
Hvis man er jøde i København, er det klogt at holde dét faktum inden for murene. På gaden er der risiko for chikane, siger Israels ambassadør til Jyllands-Posten.
- Vi rådgiver israelere, der kommer hertil og vil i synagogen, om, at de først skal tage kalotten på, når de er indenfor.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar