Dagens Nyheter

19 jan. 2013

Nyhetsflödet lördag den 19 januari

Låt din inre kompass styra dig på vägen
- Berit Simonsson i Världen idag - "Prästens lilla kråka skulle ut och åka..."
Vi hade julgransplundring häromdagen och då sjöngs bland annat denna lilla välkända och tänkvärda visa.
Prästens lilla kråka hade ju en utmärkt avsikt, hon skulle ut och åka.
"Ut och åka" – det kan väl få stå för det vi alla ägnar oss åt på olika sätt, när vi färdas genom livet. Vi har ett mål, vi har en resa och vi tvingas förhålla oss till mycket under resans gång.
Många ställningstaganden i olika frågor pockar på kråkans uppmärksamhet och förmåga till att ta ställning. Svåra och utmanande frågor reses både i samhället och i kyrkan. Kråkan blir lätt förvirrad...
"...Än slank hon hit, och än slank hon dit..
."

 "Att försöka radera våra kristna traditioner är farligt"
- Tuve Skånberg i Hemmets Vän -"Ska Skolverket kanske skicka ut ett dekret om vilka sånger som får sjungas och vilka ord som är till­åtna att ­använda? Eller vilka böcker som man får citera? undrar Tuve Skånberg (KD) med anledning av att Norrmalmsskolan i Skövde i veckan blev anmäld till Skolinspektionen för ”bibelläsning” och ”psalmsång” i samband med julavslutningen nyligen."

RFSU är lika ideologiska som den katolska kyrkan
- Stefan Gustavsson på SVT debatt - "SEXUALUNDERVISNING I SKOLAN Av RFSU anklagas vi för att företräda en religiös hållning i sexualfrågor. Men vad vi efterlyser är större pluralism i skolans sex- och samlevnadsundervisning. RFSU är en lobbyorganisation som under flagg av fakta torgför värderingar som vetenskap, skriver Stefan Gustavsson, generalsekreterare i Svenska Evangeliska Alliansen, i en replik.
”Nu skickar vi vår egen sexbibel till de religiösa friskolorna” meddelar RFSU:s Hans Olsson i en rubrik på SVT Debatt, och klumpar därefter ihop och målar upp en illvillig bild av en rad personer och aktörer som har synpunkter på den svenska sex- och samlevnadsundervisningen.
"

Mer!!!
- Jostein Nielsens blogg - "Da ble de alle fylt av Den hellige ånd, og de begynte å tale på andre språk etter som Ånden ga dem å forkynne (Apg 2:4).
 

Jeg legger merke til ordet ”fylt”. Stammen i det greske ordet er ”pleto” som vi kjenner igjen via latin i ordet kom-plett. Her er det ikke snakk om ”kom-skvett” men helt fullt. Når jeg er fylt av noe, er det ikke plass til noe annet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar