Dagens Nyheter

14 aug. 2014

Nyhetsflödet fredag den 15 augusti

FN måste förhindra hotande folkmord 
- Fredrik Reinfeldt och Carl Bildt i Svenska Dagbladet - "Den kristna befolkningen och andra utsatta minoriteter, som yazidierna, berövas både liv och hem, när de fundamentalistiska ISIL-styrkorna rycker fram. De tvingas fly med sina barn till bergen eller till bristfälliga flyktingläger utan vatten eller mat under brännande sol. Många dör på denna flykt utan slutdestination. "

Sjöstedt manar till eftertanke
- Sändaren - "Kyrkan har en stark, oberoende röst med förmåga att lyfta de stora frågorna i den politiska debatten.
– Kyrkan har en annan ingång. Det är befriande, sa partiledaren Jonas Sjöstedt, V, först ut på Vårgårda möte.
– Kyrkan visar inte bara på ord utan också handling i exempelvis arbetet med flyktingar, konstaterade Sjöstedt som ser många paralleller mellan politisk och religiös övertygelse."

Närmare 100 f.d. muslimska ungdomar blir evangelister
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan  - "Webbkyrkans vänner har gjort det möjligt med gåvor till missionen! På Sumatra i staden Palembang finns den bibelskola och utbildning som vi får ge stöd. Genom Webbkyrkan har byggnaden renoverats. Nu samlas närmare ett hundra f.d. muslimer som blivit levande kristna, övertygade i gemenskapen med Jesus och nu beredda att utbildas i bibelkunskap och evangelisation. Bilder som skickats vittnar om hängiven bön, en härlig mångfald av kvinnor och män."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar