Dagens Nyheter

3 okt. 2014

Nyhetsflödet fredag den 3 oktober

Invandrarkyrkorna i Sverige växer
- Stanley Sjöberg i Webbkyrkan - "Invandrarkyrkorna i Sverige växer och många som kommer till vårt land söker sig till en kristen gemenskap där det egna språket används i sången, i bön och när predikan ges. En del grupper samlas i kyrkor som upplåtit lokalerna när den egna verksamheten tillåter detta."

”Alla kristna vill lämna Irak”
- Världen i dag - "Kyrkoherde i Bagdad berättar om uppgivenhet. Irak Terrorgruppen Islamiska statens framryckningar i Irak har inte stoppats av de flygbombningar som USA och deras allierade nu genomför.
– Alla kristna vill härifrån, säger Andrew White, anglikan­ska kyrkans kyrkoherde i Bagdad till Telegraph."

 När ens tro ifrågasätts
- Martin Alexandersson i Efter Kristus - "Det är lätt att gå i försvar när någon angriper något som är viktigt för mig. Det är vidare lätt att ge igen med samma mynt – om någon kallar mig (och min tro) oförnuftig försöker jag att hitta det oförnuftiga hos den andre etcetera. Paulus (som utsattes för mycket förföljelse och angrepp) skrev så här i 1 Kor 4:12f.:
    ´Man smädar oss och vi välsignar. Man förföljer oss och vi härdar ut. Man talar illa om oss och vi svarar med goda ord.´
Det är ju en väldigt utmanande attityd, men något jag tror vi är kallade att sträva efter."

Har Netanjahu begravd to-statsløsningen?
- Israel Today - "Noen israelske politikere ser på statsminister Benjamin Netanyahus
gripende tale for FNs generalforsamling som den siste spikeren i kista på tostatsløsning for den israelsk-palestinske konflikten.
I sin tale gjorde Netanyahu det klart at den nåværende «malen» for fred har feilet og at Israel ikke lengre er villig til å gjenta feilene fra Libanon og Gaza når det gjelder håndteringen av Judea og Samaria (den såkalte «Vestbredden»).
Den israelske lederen oppfordret kraftig til at vestlige fredsmeglere først må styrke båndene mellom den jødiske staten og dens mer moderate arabiske naboer som et første nødvendig skritt mot eventuell tilnærming mot palestinerne."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar