Dagens Nyheter

10 feb. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 11 februari

Om vänsterregeringen har fel analys om Mahmoud Abbas?
- Tommy Dahlmans blogg - "Mahmoud Abbas är i egenskap av Palestinas president den som på högsta ämbetsnivå företräder islamistiska och antisemitiska övertygelser och som har som högsta mål att radera Israel från kartan och fösa judarna ner i havet. Men Mahmoud Abbas politiska och religiösa ideologi är även ett krig mot den judisk-kristna västerländska demokratiska civilisationen.
Det är svårt att förstå vad den svenska vänsterregeringen verkligen vill uppnå med detta statsbesök. Vad Mahmoud Abbas syfte är råder det däremot inga tvivel om. Han vill givetvis att hans besök i Sverige ska gynna Palestinas antisemitiska politik.
Lars Adaktusson, som har gjort sig känd som en kunnig Israel och Palestina kännare, är starkt kritisk till statsbesöket av flera skäl. Ett av dem är att det är vida känt vilken monumental korruption som pågår i Palestina under ledning av denna president. Den tidigare ordföranden i Palestine International Bank, Issam Abu Issa, menar att uppemot hälften av den samlade palestinska statsbudgeten ”helt enkelt försvinner”, skriver i Adaktusson i SvD."

Äktenskapet – en bild av Kristus och kyrkan
- Ola Nilsson i Världen idag - "Det kristna äktenskapet är ett av den kristna kyrkans viktigaste bidrag till vår civilisation, och har varit en förutsättning för att vi skulle nå dit vi nått i välfärd och samhällsutveckling.
Varför är då äktenskapet så centralt? Beror det på att äktenskapet är den första samhälleliga institutionen, som Gud instiftar i det oskuldsfulla Eden (1 Mos 2)? Eller på att hälften av budorden på den andra lagtavlan handlar om äktenskap och familj (2 Mos 20)? Eller kanske på att Jesus använder just familjen som modell när han etablerar sin församling (Matt 12)?
Allt detta spelar in, men frågan är om vi inte finner det tyngst vägande skälet i det som fortfarande ligger i framtiden, men som vi har fått en föraning av i aposteln Johannes text från ön Patmos. Den handlar om Guds "varför" – Guds vilja och syfte – bakom äktenskapet (Upp 19:6-9):
"Halleluja! Herren vår Gud den Allsmäktige är nu kung. Låt oss glädjas och jubla och ge honom äran, för Lammets bröllop har kommit och hans brud har gjort sig redo. Skinande rent linne har hon fått att klä sig i." Linnet är de heligas rättfärdighet. Och ängeln sade till mig: "Skriv! Saliga är de som är bjudna till Lammets bröllopsmåltid."

Moms på second-hand, en förlustaffär
-Marie Willermarks blogg - "Jag tar risken att ge mig in i en ekonomisk fråga utan att presentera tabeller och kalkyler som argument. Kan det räcka med sunt förnuft och allmänna beskrivningar? Jag försöker. Frågan gäller skatteverkets beslut att second-hand försäljning som t.ex. Myrorna, Stadsmissionen och Röda Korset bedriver skall beläggas med moms. Mer om det kan du läsa om i Dagens Nyheter eller Dagen. (Myrorna är helägt av Frälsningsarmén och deras överskott, som 2013 var 51 miljoner kronor, går in i vårt sociala arbete för utsatta människor.)"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar