Dagens Nyheter

9 mars 2015

Nyhetsflödet måndag den 9 mars

Frälsningsarmén får gärna komma och sjunga, bara de inte sjunger kristna sånger
- Dagen - Frälsningsarmén har sedan 1980-talet haft välbesökta sångstunder för seniorerna på kommunens äldreboenden. Frälsningssoldaterna har bjudit på andliga sånger och ibland avslutats samlingen med bönen "Fader Vår".
Men nu får det vara slut på dumheterna tyckte kommunens vård- och omsorgsförvaltning. I alla fall om Frälsningsarmén envisas med att sjunga kristna sånger. Sekulära låtar går däremot bra.
Kommentar:
Kommunen skriver till Frälsningsarmén att man inte får säga eller sjunga något som "går att härleda till en viss religiös inriktning."
Det är precis som att säga att Frälsningsarmén är hjärtligt välkomen till kommunens seniorboenden, bara man slutar vara Frälsningsarmén."

Arabiskt stöd till Netanyahu
- Världen idag - "Flera framträdande kommentatorer i arabvärlden har berömt Israels premiärminister Benjamin Netanyahu för hans klarspråk om hotet från Iran när han talade inför USA:s kongress.
Det är inte bara Israel som oroas av Irans ambitioner att bli en kärnvapenmakt, utan också många av arabländerna i regionen. När den israeliske premiärministern talade till USA:s kongress på tisdagen i förra veckan varnade han för hotet från Iran och menade att det islamistiska hotet därifrån är lika allvarligt som hotet från Islamiska staten. Efter talet har Netanyahu fått medhåll från flera ledande röster i arabiska media. Faisal J. Abbas, chefredaktör för den engelskspråkiga utgåvan av Al Arabiya, skrev en ledare med rubriken "President Obama, lyssna till Netanyahu om Iran". Abbas skrev: "Med bara några få ord lyckades Netanyahu korrekt summera en tydlig och aktuell fara, inte bara mot Israel (som naturligtvis är hans oro), utan mot andra allierade till USA i regionen", skrev Abbas."

Ulf Ekmans ”Min sanning”
- Tommy Dahlmans blogg - "Kanske det var många som den här kvällen hade velat se mer av människan Ulf Ekman istället för den mediabild som programledaren allt som ofta kom tillbaka till? Personligen hade jag gärna sett att programledaren hade ställt några avgörande frågor om de skillnader som finns mellan protestantisk och katolsk teologi, men det var uppenbart att programledaren inte hade läst in sig på frågorna som just nu är de hetaste kring Ulf Ekman. Lite märkligt kan tyckas.
Avslutningen var klockren och sammanfattar det som vi alla på Jesus troende människor äger tillsammans och som kan skapa endräkt: Det kristna hoppet. ”Jag ser otroligt mycket fram till att komma till himlen”, blev Ulf Ekmans och programmets sista replik."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar