Dagens Nyheter

4 nov. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 4 november

Samtalen om förföljda kristna upphör aldrig
-  Nuri Kino i Dagen - "Allhelgonahelgen är en påminnelse om både döda och levande döda kristna.
   På allhelgonadagen var det exakt fem år sedan som en man som hade blivit tvångsutvisad från Sverige ringde mig från en kyrka i Bagdad. Jag kunde höra hur präster bönade och bad al-Qaida att inte döda. Men terroristerna sköt både prästerna och 60 andra. Andra lemlästades. Jag träffade överlevare i Paris veckan efter. De hade flugits dit för vård. Deras historier kommer aldrig att lämna mig.
   När jag i söndags befann mig på kyrkogården i Södertälje stördes jag ännu en gång av ett telefonsamtal från ett främmande land, denna gång Syrien. "Herregud, IS håller på att invadera Sadad", grät rösten i telefon. Sadad är en kristen stad som för två år sedan invaderades av islamister. Över femtio kristna dödades för sin tro på en dag. Staden återtogs sedan av regeringsstyrkor. Men nu är alltså IS nära en ny invasion."

Frälsningsarmén ber dig ta in en hemlös i vinter
- Dagens Media - "Frälsningsarmén uppmärksammar sitt hjälparbete genom porträtt på hemlösa. 
   För att uppmärksamma sitt hjälparbete för hemlösa uppmanar Frälsningsarmén människor att ”ta in en hemlös” i sitt eget hem genom att köpa ett porträtt på just en hemlös.
   Porträtten på de tre hemlösa stockholmarna Peter, Thomas och Thomas är tagna exklusivt av den brittiske fotografen Lee Jeffries.
   Kampanjen är en del av en långsiktig strategi att lyfta Frälsningsarméns verksamhet. Utsatta barn och medberoende är två områden som tidigare kommunicerats under året...
   Enligt Frälsningsarmén beredde man drygt 181 000 övernattningar förra året för människor som inte har någonstans att bo. "

Kyrkor bad – fick kristen president
- Världen idag - "En massiv bönekampanj föregick valet i Guatemala nyligen där landet fick en kristen president. Totalt 700 kyrkor hade gått samman för att fasta och be i 40 dagar.
   Landet hamnade i en svår kris då den valde presidenten, tidigare i år, avslöjades för korruption. Det fick landets kristna att kliva fram. Genom bönerörelsen "Guatemala Prays" mobiliserades mängder av församlingar till bönevakor och 40 dagar av bön och fasta, uppger CBN News.
   Varje lördag arrangerade man bön i Central Park i Guatemala City. Man bad om en fredlig lösning på den politiska krisen. Man bad också för landets stora sociala utmaningar, såsom fattigdom och gängvåld."

Det Som er Åndelig Kan Ikke Kopieres
- David Wilkerson, april 2000 - Les HER.

That Which Is Spiritual Cannot Be Duplicated
- David Wilkerson | April 10, 2000 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar