Dagens Nyheter

15 nov. 2016

Nyhetsflödet tisdag den 15 november

”Konfessionalitetsbegreppet i skollagen är meningslöst”
-  Per Ewert och Bo Nyberg i DN-debatt - "Sedan 2011 har Sverige en skollag som säger att undervisningen i alla skolor ska vara icke-konfessionell. Det är däremot tillåtet för fristående skolor att ha konfessionella inslag i utbildningen, det vill säga den del av skolverksamheten som inte är att betrakta som organiserad undervisning. I Europakonventionen stipuleras rätten för varje förälder att kunna välja undervisning och utbildning för sina barn som står i överensstämmelse med den egna religiösa eller filosofiska övertygelsen.
   Vi ser två grundläggande problem. Dels bryter lagstiftaren uppenbart mot Europakonventionen, dels är själva konfessionalitetsbegreppet problematiskt i sig."
Läs mer HÄR.

Andras drickande påverkar negativt
- Dagen - "Tre av fyra svenskar upplever att andra personers alkoholkonsumtion påverkar dem negativt.
Det visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av organisationen IQ. Av 1 500 tillfrågade personer uppgav även närmare 40 procent att deras eget drickande påverkar personer i omgivningen negativt.
"Att berusade personer beter sig illa mot personer i sin omgivning är uppenbart väldigt vanlig och kan resultera i bråk, övergrepp och otrygghet. Detta är naturligtvis negativt för den enskilda individen men även kostsamt för samhället i stort", säger Juan-Pablo Roa, vd på IQ, i ett pressmeddelande."
Läs mer HÄR.

Reformationsbibeln färdig
- Världen idag - "17 verser som saknas i nyare biblar finns med i den nya bibelöversättning som i dagarna blir tillgänglig i Sverige – Reformationsbibeln. – Vår önskan är att denna översättning ska bidra till en andlig väckelse i vårt land, säger Bosse Hagstedt vid Svenska Reformationsbibel-sällskapet.
Och den nya Bibeln kommer helt säkert att väcka intresse bland troende. Inte minst de 17 verser som saknas i nyare bibelöversättningar."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar