Dagens Nyheter

1 juli 2012

Nyhetsflödet söndag 1/7

Feminister vill göra Gud till en "hen"!
- Stanley Sjöberg i Hemmets Vän - "Det är tragiskt att kvinnliga präster är så fixerade vid sin egen identitet att de inte kan se värdet i något annat än deras egen spegelbild. Idén med att skapa en gudomlig hen-varelse för sin tro, sker i en period när kristendomen ska behålla sin egenart inför en brutal ateism och muslimsk påverkan. Men tragedin är lika omfattande i de sociala konsekvenser det här tänkandet syftar till."

Det politiskt korrekta är ganska blekt
- Lisbeth Gustafsson i Sändaren - "Andra har som jag själv tvingats leva sekulära liv och dölja eller anpassa vår tro till en religionsföraktande omvärld. Vi har väl utvecklade kodspråk för att tala om det onämnbara och läser ofta dikter i stället för bön. En kurragömmalek som gör det nästan befriande att möta öppna bekännare."

Sjukhusutrustning repareras och skänks till behövande länder
- Frälsningsarméns hemsida - "Vårt största mottagarland är just nu Ukraina och i detta stora land med över fyrtiosex miljoner invånare med låg inkomstnivå och medellivslängd är behovet av medicinsk utrustning och vårdhjälpmedel enormt.
Frälsningsarmén Bistånd i Västerås startades av stadens frälsningsarmékår genom Arne Nordberg för att hjälpa behövande människor i andra länder med utrustning och hjälpmedel inom omvårdnadsområdet.
Från sina samarbetspartners, landstingen i Västmanland, Sörmland och Dalarna samt Försvarsmakten, tar man emot sjukhusutrustning och handikapphjälpmedel som granskas och vid behov repareras
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar