Dagens Nyheter

27 apr. 2013

Nyhetsflödet lördag den 27 april

Lördag den 27 april

Varför så tyst om fallet Gosnell?
- Daniel Ringdahl på Newsmill - "Den pågående rättegången mot läkaren Kermit Gosnell har startat diskussioner i USA om vad media väljer att rapportera. Till Sverige har inte diskussionen nått men det är dags att den gör det!
De senaste veckorna har en debatt blossat upp i amerikanska tidningar – framför allt från ledarskribenter – som gäller vad media väljer att rapportera och på vilka grunder. Föremålet för debatten är den rättegång som för tillfället hålls mot läkaren Kermit Gosnell i Philadelphia. Han har drivit en abortklinik med flera outbildade sköterskor där han har skapade värkar i kvinnorna för att de skulle föda sina barn i sjätte, sjunde eller åttonde månaden. Sedan "aborterades" fostren, bland annat genom så kallad "snippning", d.v.s. att de klippte av ryggraden på barnet längst uppe vid hjärnan. Gosnell är åtalad för knappt tio mord - däribland en vuxen kvinnas död - men antalet barn som har dött på hans klinik räknas i hundratal.
"

Du blir mer og mer lik din far!
- Jostein Nielsens blogg - "Jeg hører det stadig vekk, og det er hyggelig å høre, for jeg har en flott far med høy integritet. Noen av mineegenskaper har jeg arvet fra ham, og gjennom oppveksten og det fellesskap vi deler som voksne har det også blitt slik at vi deler mange av de samme interessene. Jeg har blitt smigret over at folk har uttrykt forundring over hvor utrolig godt jeg holder meg, for etter noen minutter å oppdage at de tror de snakker med min 24 år eldre far… altså likner jeg!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar