Dagens Nyheter

23 sep. 2013

Nyhetsflödet måndag den 23 september

Måndag den 23 september

Självmordsbomb mot kyrka – minst 72 döda
- Dagens Nyheter - "Militanta Jundallah som har nära kopplingar till talibanrörelsen säger sig ligga bakom attacken mot kristna.
– De är islams fiender och därför våra måltavlor. Vi kommer att fortsätta våra attacker mot icke-muslimer i Pakistan, säger gruppens talesperson, Ahmed Marwat.
Omkring fyra procent av Pakistans befolkning på 180 miljoner är kristna. Den gruppen håller i regel en låg profil eftersom militanta sunnimuslimer vid flera tillfällen utfört bombattentat mot grupper som enligt dem saknar tron på den rätta läran, däribland kristna, shiamuslimer och sufimuslimer.
"
Svenska Dagbladet    Expressen   Aftonbladet

Höjd skatt på alkohol
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Varför är då totalkonsumtionen viktig? Jo, för den påverkar hur många som blir alkoholister. Den påverkar därmed antalet barn som tvingas växa upp med alkoholiserade föräldrar, antalet kvinnor som blir misshandlade när deras män är på fyllan, antalet bilolyckor som orsakas av för hög promillehalt hos föraren. Och så vidare.
Det går inte att komma ifrån att alkohol i dess olika former, öl, vin och starksprit, har allvarliga baksidor. Och Sverige har en sekellång politisk tradition av att ta dessa baksidor på stort allvar.
Skattehöjningen i sig är bra. I skrivande stund har inte budgetpropositionen presenterats, men än bättre vore om en del av de ökade skatteintäkterna gick till missbruksvården.
"

Dekadensen i väst är som vid Romarrikets fall
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Affärstidningen Dagens Industris (Di) Weekend-bilaga konstaterar att den västerländska livsstilen påminner om hur människor levde i Romarrikets slutfas. Människor i väst älskar sina pengar, har bytt plikt mot rättigheter och ersatt gudsfruktan med en besatthet av mat och sex. Dekadensen galopperar"

Bibeln är sann – och det ska alla ha rätt att tro
- Per Ewerts blogg - "Detta är en självklar utgångspunkt för kristna i väldigt många sammanhang. Den tar spjärn mot en förenklad och förytligad fundamentalistisk syn, men framför allt mot en liberal syn där Bibeln enbart är människors ord om Gud. Det är därför också en självklar grund för kristna i alla yrkesgrupper – inklusive statsråd. Men det tycker förstås inte alla. Intoleransen mot den som omfattar en klassisk kristen tro på Bibeln är nästan total bland de som gärna vill pressa sin egen sekularistiska övertygelse på andra. Det är högst tråkigt om vi ska ha ett öppet samhälle."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar