Dagens Nyheter

6 jan. 2014

Nyhetsflödet måndag den 6 januari

Bara du kommer högt nog dör skadedjuren av syrebrist
- Tommy Dahlmans blogg - "Det finns själsliga skadedjur. De biter sig fast i oss. De river, gröper och undergräver vår lycka, vårt skydd och vår självkänsla. Hur de kom ombord i våra liv varierar. Vi har alla små hörn eller vinklar i våra personligheter som är sämre fredade. Men det finns en högre väg. Ett skadedjur som kommit ombord på ett flygplan kan börja räkna sina sista timmar i lastrummet. Sorkens slut är nära. När flygplanet har kommit tillräckligt högt dör det av syrebrist. Det måste finnas ett högre liv då detta inte bara är en devis men som har blivit en erfarenhet för oss: Inte bitter. Inte arg. Inte rädd."

Jesu vrede är i grunden alltid ett uttryck för hans kärlek
- Carin Dernulf i Dagen - "Det finns dock en skillnad mellan Jesu vrede och vår vrede. Jesu vrede är i grunden alltid ett uttryck för hans kärlek. Bibeln beskriver hur han passionerat kämpar mot allt som hotar våra liv och vår relation till Gud...
...Den plats där denna kommers pågick var den förgård till templet som kallades hedningarnas förgård. Här skulle hedningarna ha fått möjlighet att lära känna Gud, men i stället hade prästerna låtit platsen förvandlas till en stor marknad.
När Jesus såg det blev han djupt upprörd. För de som var närvarande måste det ha varit en chock att se denne relativt okände profet från Galileen komma och välta deras bord och slå ut deras pengar. Han vände bokstavligt talat upp och ner på allt. Ingenting skulle få stå i vägen för människor som ville närma sig Gud!
"

Ekots lördagsintervju med blivande ärkebiskopen
- Stefan Swärds blogg - "Men som evangelikal kristen befinner man sig dock på ett ganska stort avstånd från Jackeléns teologiska ståndpunkter. Hennes undanglidande svar på frågan om jungfrufödelsen, hennes otydlighet om skillnader mellan kristendom och andra religioner, hennes frånvaro av kritik mot islam, både etiskt och teologiskt, är inte överraskande. Det framkom med all tydlighet i intervjun. Här finns förstås stora skillnader mot oss frikyrkliga som ser oss som evangelikala och ser Bibeln som avgörande rättesnöre för lära och liv."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar