Dagens Nyheter

17 feb. 2014

Nyhetsflödet tisdag den 18 februari

Vad är osund karismatik? – del II
- David Wellstam i Efterkristus - "När man samlas i en grupp förekommer alltid gruppdynamik. Vi påverkas av varandra, atmosfären, stämningen, musiken, vad som sägs och hur det sägs. Detta är ofrånkomligt och inte nödvändigtvis negativt. Men det är viktigt att vara medveten om att man med hjälp av musik, belysning och annat kan stimulera människor så att de upplever saker rent själsligt. Det behöver inte vara fel, men ska inte förväxlas med Gudsmöten. Jag försöker att undvika att med hjälp av sådant hetsa upp en hysterisk stämning, eftersom det då blir svårare för människor att efteråt avgöra vad som var Gud och vad som var själsligt. Med ”hysterisk” så menar jag just hysterisk, inte passionerad."

Många dödsoffer i massaker i nordöstra Nigeria
- Dagens nyheter - "106 människor har dödats i en massaker på lördagen i byn Izghe i den nigerianska delstaten Borno i landets nordöstra del, enligt Ali Ndume, delstatens senator. Enligt andra uppgifter rör det sig om minst 60 människoliv till spillo.
106 människor har dödats i en massaker på lördagen i byn Izghe i den nigerianska delstaten Borno i landets nordöstra del, enligt Ali Ndume, delstatens senator. Enligt andra uppgifter rör det sig om minst 60 människoliv till spillo.
Islamister i militäruniformer trängde in i byn, där invånarna är kristna. Minst 60 personer ska ha mist livet i attacken där specifikt männen var måltavlor, skriver CNN. Man misstänker att angriparna tillhör den islamistiska rebellgruppen Boko Haram
."

Den engelske kirken vil ikke velsigne likekjønnede ekteskap
- Vårt Land - "Den engelske kirken skal ikke stå for seremonier for likekjønnede par, fordi kirken mener ekteskap bare kan inngås mellom mann og kvinne.
I sine råd sier biskopene at personer i likekjønnede ekteskap ikke skal ordineres som biskoper, prester eller hjelpeprester, og medlemmer av prestestanden heller ikke skal inngå homofile ekteskap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar