Dagens Nyheter

3 jan. 2015

Nyhetsflödet lördag den 3 januari

Låt oss bygga Guds rike 2015
- Lukas Berggren i Världen idag - "Det finns, om man vill tro Bibeln, ett samband mellan de uteblivna resultaten och Guds folks prioriteringar. Det verkar till och med vara så att Gud medverkar till de knappa resultaten när vi prioriterar våra egna hus framför hans hus. "Ni väntade er mycket, men se, det blev litet. Och när ni förde det hem, då blåste jag bort det. Varför? säger Herren Sebaot. Därför att mitt hus ligger i ruiner, medan ni har bråttom, var och en med sitt eget hus." (Haggai 1:9). Gud verkar blåsa bort våra egna ansträngningar om vi prioriterar våra egna byggen framför hans hus. Det är allvarsamma ord.
Tänk om 2015 skulle få vara ett år då vi prioriterar Guds rike framför våra egna riken. När våra egna ambitioner får ge vika för hans ambitioner. När egenviljan får brytas inför Guds vilja. Vad skulle då kunna hända i vårt land? Kanske det, precis som på Haggais tid, skulle innebära att den kommande härligheten blev större än den förra. Kanske varje väckelse och andligt skeende i vårt land fram till i dag skulle blekna i jämförelse med vad som då skulle ske. Är det värt ett försök?"

Frikyrkouppropet överskrider kyrkans mandat
- Pelle Poluhas blogg - "Jag återkommer här till ett tredje inlägg om de 372 frikyrkligas upprop för en generösare flyktingpolitik. Med uppropet ger de 372 pastorerna och teologerna tyngd åt vad som är en sant kristen hållning i hur man bör förhålla sig till SD och till flyktingpolitiken överhuvudtaget. Vi kristna ska, enligt uppropet, verka för en generös flyktingpolitik och nej, Sveriges politik är faktiskt inte generös nog. Vi kristna ska heller inte låta oss dupera oss av Sverigedemokratisk retorik som gör invandringen till ett problem."

Dopet- ett ekonomiskt övergrepp?
- Jan Clarén i Kyrkans Tidning - "Det är viktigt med barndop men vi måste inse det helt orimliga med att dopet är medlemsgrundande. Viktigt är att var och en själv i vuxen ålder skall bestämma om man vill vara medlem i kyrkan och om man då också vill betala medlemsavgift."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar