Dagens Nyheter

2 dec. 2015

Nyhetsflödet onsdag den 2 december

Nya beskedet: Korsen får sitta uppe
- Världen idag - "Beslutet från Utlendingsdirektoratet (UDI) i Norge att asylboenden inte får ha kors och andra religiösa symboler uppsatta har väckt en kritikstorm i grannlandet. Och nu gör UDI en kovändning, och tillåter kors.
   - UDI vill att de som bor i asylboenden ska ha möjlighet att utöva sin religion eller övertygelse på en neutral grund. Vi kommer inte att kräva att de som tillhandahåller logi tar bort religiösa symboler, skriver UDI i ett uttalande på måndagen.
   - Vi ser att punkten om religionsneutralitet i vissa fall har dragits för långt, skriver man enligt Dagen.no.
   Man betonar också att det inte är känt att asylsökande själva har krävt att religiösa symboler tas bort."

Rekordstor miljongåva i Frälsningsarméns bössa
- Dagen - "Tack vare två generösa givare i Minneapolis, Minnesota, blev Frälsningsarmén häromdagen motsvarande drygt 4,6 miljoner kronor rikare.
   Givarna, ett par som vill vara anonyma, lämnade på lördagen checken i en röd sparbössa utanför en lokal restaurang. Frälsningsarmén uppger att paret tidigare i livet tvingats förlita sig på kastad mat från en lokal livsmedelsbutik....
   "Du kommer till en punkt i livet när det är dags att bry sig om andra på samma sätt som du själv har blivit omhändertagen", säger paret i ett pressmeddelande."


En världsbild som underminerar kristen tro – del I: Sanningsrelativism

- Efter Kristus - "Det var ett tag sedan sist, men nu är det dags för en liten gästblogg-serie här på EfterKristus. Denna gång i tre delar och i ett ständigt aktuellt ämne. Författare är den kristne filosofen Andreas Sundström från Roknäs, och ursprungsversionen finner du här.
   Ett budskap hörs aldrig i ett vakuum. Ett budskap kan tolkas, förstås och praktiseras på väldigt olika sätt beroende på mottagarens världsbild. Det låter antagligen inte så konstigt, och många kristna nickar nog instämmande om jag säger att ”folk har dålig koll på kristen tro idag” och att det innebär en utmaning för kyrkan (med ‘kyrkan’ avser jag Jesustroende människor oberoende av samfundstillhörighet), men jag vill påstå att utmaningarna är större än vad jag tror att de flesta tänker sig.
   Utmaningen består inte i att att gemene man inte längre kan recitera bibelberättelser.
   Man skulle kanske snarare kunna säga att utmaningen – om vi ska prata om berättelser – består i att berättelsen om Jesus är likställd Sagan om ringen, och att Jesus, i likhet med Frodo och Gandalf, betraktas som en påhittad litterär figur (om än till viss del baserad på en verklig, historisk person).
   Att nöja sig med den problembeskrivningen vore dock att inte gräva djupt nog.
   Min plan är att i ett par inlägg belysa exempel på världsbildsingredienser som underminerar kristen tro och det kristna budskapet. Först ut är sanningsrelativism.
   Det som är sant för dig behöver inte vara sant för mig."

Bønn som ryster helvete
- David Wilkerson, desember 2000 - Les HER.

Hell-Shaking Prayer
- David Wilkerson, December 2000 - Read HERE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar