Dagens Nyheter

17 aug. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 17 augusti

Initiativtagare till Mitt kors lämnar kyrkan
- Jacob Zetterman i Dagen - "Prästen och kyrkopolitikern Johanna Andersson har begärt utträde ur Svenska kyrkan. Hon gör det med en rejäl bredsida mot kyrkans ledning, främst utifrån hur de valt att agera i samband med kampanjen Mitt kors.
   Å ena sidan, en Facebook-kampanj där över 6 000 personer anslutit sig för att visa upp sig själva med ett kors. Detta för att visa sympati med förföljda kristna.
   Å andra sidan, ett inomkyrkligt gräl – där syftet med kampanjen ifrågasätts för att den riskerar att ställa olika grupper mot varandra, främst kristna mot muslimer."

Läs mer HÄR.

Benäget bistånd till Hamas
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Sedan parlamentsvalet i januari 2006 har Hamas suttit vid makten på Gaza-remsan. Några nya parlamentsval har därefter inte utlysts av regimen, som successivt har inskränkt en rad mänskliga rättigheter och även tillämpat summariska avrättningar av oliktänkande...
...I detta landområde, som styrs av en av världens mest repressiva regimer, har även ett mycket stort antal biståndsorganisationer sin verksamhet. På alla andra platser i världen handlar bistånd om hjälp till självhjälp och om att integrera flyktingar i samhället. Men på Gaza-remsan hålls den civila palestinska befolkningen som gisslan i ett cyniskt konflikttänkande. Och omvärlden spelar oreflekterat med."

Läs mer HÄR.

Turkiet vill tillåta sex med barn
- Världen idag - "I Turkiet kan det bli lagligt att ha sex med barn så unga som tolv år, enligt ett beslut i författningsdomstolen. Utrikesminister Margot Wallström kräver att beslutet upphävs.
"Barn behöver starkare skydd, inte mindre, mot våld, sexuella övergrepp", skriver hon på Twitter.
Turkiets strafflag säger att sex med barn under 15 år är olagligt. Men författningsdomstolen har bestämt sig för att ändra definitionen av sexuella övergrepp, enligt den regeringskontrollerade nyhetsbyrån Anatolia. Givet att barnet gett sitt samtycke föreslås gränsen för lagligt sex sänkas till tolv år."

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar