Våra ord måste spegla verkligheten
- Åke Hällzon i Hemmets vän - "Det är viktigt att hitta rätt ord när vi talar om viktiga saker. Det som vid en första anblick kan verka vara detaljer, får lätt stora konsekvenser när det handlar om kyrkans uppdrag. Jag tror det är hög tid att vända på begreppen. Den tid då väckelse beskrev något som sker i vår närhet och mission något som skedde långt borta, den tiden är förbi. Istället är det mission, och allt det ordet associeras med, som bäst beskriver vad som nu måste ske inom Sverige. För vem är det vi ska väcka? Förförståelsen av kristen tro i Sverige idag är näst intill obefintlig utanför kyrkornas gemenskaper. Kanske är det en mer passande bild är att se oss som utsända på uppdrag, även i vårt eget land? Jag blir alltmer övertygad om att vi i kyrkorna borde se oss som missionsrörelser snarare än de som kommer med väckelsen. Och vara utsänd på uppdrag är både äventyrligt och spännande."
Tehuset anklagas för missionerande
- Världen idag - "Föreningen Khatoon, som står bakom Tehuset i Jönköping, har beviljats 250 000 kronor i bidrag från Länsstyrelsen, för arbetet med att hjälpa utsatta kvinnor. Nu anklagas Tehuset för att i hemlighet vilja omvända muslimska kvinnor till kristen tro. Länsstyrelsen utreder just nu det beviljade bidraget.
Tehuset fungerar som en mötesplats för utsatta kvinnor. Hittills har tehus startats i Karlskoga, Karlstad och Jönköping och det är främst kvinnor från Mellanöstern som kommer till Tehuset på de olika orterna.
Grundare är Soheila Fors och hon har betonat att verksamheten inte drivs på religiös eller politisk grund, även om hon själv har en kristen tro. I en intervju med Världen idag i januari i år förklarade hon att religion inte diskuteras på Tehuset, men att hennes kristna tro ger henne inspiration och kraft i hennes arbete."
Lausannerörelsen 40 år: ”Globala missionsstrategier kraftfullt påverkade av Lausanne”
- SEA:s hemsida - "Före Lausannerörelsen var engagemang bland fattiga ett politiskt ställningstagande, men Lausanne visade att det inte var ett politiskt gensvar utan ett andligt gensvar på evangeliet.
Det sa Michael Oh, ledare för Lausannerörelsen, i samband med 40 årsfirandet av den internationella kongressen för världsevangelisation i Lausanne, Schweiz. Vid kongressen 1974, som samlade 2 700 kristna ledare från fler än 150 länder, däribland Billy Graham, John Stott och Francis Schaeffer, formulerades Lausannedeklarationen, den trosbekännelse som evangelikala kristna använder i runt om i världen."
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar