Dagens Nyheter

27 maj 2014

Nyhetsflödet tisdag den 27 maj

EU – försvara förföljda kristna!
- Per Ewerts Blogg - "Nyligen hade jag förmånen att delta i en minnesmanifestation i östra Turkiet på årsdagen av när tre kristna män tillfångatogs och brutalt torterades till döds för sin tro. Vid männens gravar förkunnades ett budskap om kärlek och försoning, men samtidigt en stark oro över de kristnas utsatta roll i samhället – inte minst mot bakgrund av att gärningsmännen som greps på brottsplatsen tidigare i år släpptes ur häktet utan att ha blivit dömda.
Från Nigeria hör vi nyheter om hur över tvåhundra kristna skolflickor kidnappats och hålls som fångar av den islamistiska terrorrörelsen Boko Haram i uttalad avsikt att utsätta dem för tvångsgifte och tvångskonvertering. Landets regering är alltför svag för att kunna stoppa brottslingarna. Och från Syrien och Irak fortsätter flyktingströmmarna av människor som tvingats bort från sina hem och sina rötter för sin kristna tro. Uppräkningen kan fortsätta
."

Vill jag döva mitt samvete – eller vill jag bidra till förändring?
-Martin Alexandersson i Efterkristus - "Många utav oss går dagligen förbi en tiggare. Inte sällan är det människor från Östeuropa som sitter med en pappmugg framför sig och en lapp där det på knagglig svenska beskrivs en tragisk livssituation. Och dagligen är det möjligt att via Tvn se människor som lider på ett eller annat sätt eller tänka på alla människor som inte känner Jesus. I många av dessa situationer får vi dåligt samvete. Vi borde göra något för att hjälpa och som kristna ”borde vi detta ännu mer”. Och ja, vi har en kallelse att sprida Guds kärlek bland människor som lider nöd och att göra människor till lärjungar. Men frågan är, varför gör vi det och hur?"


Vi har nu genomfört ett nytt val till Europaparlamentet
- Stefan Swärd i Världen idag - "EU växte fram utifrån spillrorna av två världskrig. Tanken var att ett nära ekonomiskt samarbete mellan Europas länder skulle förhindra ytterligare krig. I det avseendet har EU-projektet lyckats, inga militära hot har existerat mellan EU-länderna efter andra världskriget.
Men man bör komma ihåg att det finns två helt olika visioner om Europa. Den ena handlar om att skapa ett Europas förenta stater. På liknande sätt som USA är förenta stater, ska också EU utvecklas i samma riktning.
Den andra visionen med EU är att det ska vara ett mellanstatligt samarbete. Framför allt för att främja ekonomiska utvecklingen och ekonomiska samarbetet mellan EU-länderna
." 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar