Dagens Nyheter

30 nov. 2014

Nyhetsflödet måndag den 1 december

Hur många fler misstag tål Stefan Löfven?
- i Peter Wolodarski i Dagens Nyheter - "Den rödgröna regeringen har haft en usel höst, som i nästa vecka kan övergå i en regelrätt kris. Statsministern behöver göra om och göra rätt.
Den rödgröna regeringen har haft en usel höst, som i nästa vecka kan övergå i en regelrätt kris. Statsministern behöver göra om och göra rätt.
Alla nya regeringar begår misstag. När Fredrik Reinfeldt tillträdde som statsminister hösten 2006 kantades hans första månader av ministeravhopp och sakpolitiska haverier. Det brast i koll av personer och propositioner. Förtroendet skadades.
Först efter ett par år lyckades Fredrik Reinfeldt vända bilden av sin regering, mycket tack vare hur finanskrisen hanterades. Han blev med tiden en förtroendeingivande statsminister, som kändes så stabil och säker i sitt ämbete att han ofta tråkade ut sin publik."

Allt det mörka försvann
- Eva Ruderstam i Inblick - "Misshandel, rädsla, dålig självbild och ätstörningar. Karolina hamnade i en negativ spiral av mörker. Tills hon en dag bad en bön om att allt mörker skulle försvinna i Jesu namn. – Det blev en enorm skillnad direkt. Det var som om jag haft en persienn neddragen som nu drogs upp. Hela livet förändrades i ett slag." 

Läge att be för EFS!
- Olof Edsinger i Efter Kristus - "I ett inlägg från den 23 september skrev jag att ”det blåser upp till storm i EFS”. Orsaken till detta var ett dubbeluppslag i tidningen Budbäraren, där det var flera olika röster som kritiserade EFS hållning i fråga om samkönade vigslar. Därefter verkade det som att det hela skulle lägga sig, men nu är kanske stormen ändå här …
I tisdagens Budbärare ställer sju av våra EFS-präster en fråga till EFS missionsföreståndare Stefan Holmström om hur de som är positiva till samkönade vigslar förväntas förhålla sig till styrelsens beslut i denna fråga. Och i dagens Kyrkans tidning går en av EFS styrelseledamöter, Bengt Gustavsson, ut och kritiserade både den egna styrelsen och missionsföreståndaren för deras hållning."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar