Dagens Nyheter

5 maj 2013

Nyhetsflödet söndagen den 5 maj

Söndag den 5 maj

Danielssons verk tar lätt på tro
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Det är hög tid att upplysa Danielsson om hur islam ser på konvertiter.
I praktiskt taget hela Mellanöstern är det förbjudet för muslimer att lämna islam. I åtta länder – Saudiarabien, Iran, Afghanistan, Pakistan, Sudan, Jemen, Mauretanien och Komorerna – är dödsstraff för konvertering från islam inskrivet i landets lagar.
Jag gjorde en snabb genomgång av utrikesdepartementets egna rapporter för dessa länder. Även UD menar att det i dessa länder råder strikt islamisk lag med förbud för muslimer att konvertera till kristen tro. Det är förbjudet för en muslim att ens lyssna till ett kristet budskap. En muslim får inte inneha andra religiösa texter än islamiska, och hon får inte umgås med icke-muslimer. I dessa länder är det också förbjudet för kristna att försöka påverka en muslim så att denne blir kristen. Värst, enligt UD, är det i Iran och Somalia, där konvertiter från islam inte sällan blir just mördade
."

USA-soldater får dela sin tro
- Världen idag - "Ett uttalande från en talesperson på USA:s utrikesdepartement på tisdagen fick den kristna juristorganisationen Alliance Defending Freedom, ADF, att se rött.
Det var i en nyhetssändning där örlogskaptenen Nate Christensen sa, å pentagons vägnar, att "religiös proselytering inte är tillåtet inom Försvarsdepartementet och att krigsrätt med straff som ligger utanför det vanliga rättsväsendet ska utdömas från fall till fall.
"

 Religion gör demokratin nervös
- Kyrkans Tidning - "Politikerna behöver bättre kunskaper för att hantera religiösa värderingar. Annars riskerar de att agera klumpigt och inkonsekvent.
Det finns ingen plats för praktiserande muslimer inom Socialdemokraterna, hävdar Omar Mustafa från sin plats ute i kylan. Bråket kring nomineringen av honom till partistyrelsen har aktualiserat frågan om religion kontra politik. Och av en tillfällighet som ser ut som en tanke kommer just nu antologin Religionen i demokratin – Ett politiskt dilemmas återkomst (Timbro)
."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar