Dagens Nyheter

28 maj 2013

Nyhetsflödet tisdag den 28 maj

                         Nyhetsflödet tisdag den 28 maj

Vi kristna bör ta Sturmarks analys av kyrkan på djupaste allvar
- Gästinlägg på Humanistbloggen av Per Ewert - "I sin bok Tro och Vetande 2.0 förklarar Humanisternas ordförande Christer Sturmark: "Religionen spelar inte så stor roll i vårt samhälle, jämfört med många andra länder i världen. Många menar att den ateistiska humanismen inte har någon riktig motkraft i vårt land. Den svenska kyrkan är så otydlig och liberal, att ingen bryr sig om den längre."

 Profetisk eller populistisk kyrka?
- Stefan Gustavsson i  Dagen - "Den kristna förkunnelsen måste våga vara tydlig och offentlig om de båda polerna i det bibliska budskapet: sanning och kärlek, helighet och nåd, lag och evangelium, synd och frälsning, dom och upprättelse."

 Stötta polisen – för Husbyborna
- Bitte Assarmo i Världen idag - "Vad händer i Stockholms förorter och ytterstadsområden? Den frågan ställer sig nog många i dag, efter en vecka fylld av kravaller, upplopp, våld och bränder. Det började i Husby och spred sig snabbt till andra områden, och i de sociala medierna spreds snabbt bilden av en brutal polis och en förort i hopplöshet och utanförskap.
Att polisen alltid hålls ansvarig när något händer i Sverige är högst beklagligt. Visserligen är det under all kritik om polisen, som många har påstått, använt sig av rasistiska tillmälen. Men är det någonsin en ursäkt för att ta till våld och hot om våld? Naturligtvis inte. I Sverige är det inte – ska det inte vara – gatans parlament som styr och ställer. Naturligtvis ska den påstådda rasismen utredas. Men vi vet redan att det ofta räcker med att svensk polis över huvud taget gör ett ingripande för att det ska skrikas högt om brutalitet och övervåld.
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar