Dagens Nyheter

23 mars 2013

Nyhetsflödet lördag den 23 mars

                                  Lördag den 23 mars

Guds eld brinner i Sverige
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Gud har hört våra böner. Men vi saknar ofta frimodigheten i att ta emot bönesvaret! Vi ser inte skörden därför att vi alltid tänker oss att det vi ber om skall ske någon annan gång – längre fram. Det är tid att skörda bönesvaret nu genom att fördjupa innehållet i de vänskapsrelationer som vi redan har. Vår relation kan inte frälsa någon. Din vän måste få höra vittnesbördet om Jesus och bli född på nytt.
Just nu är rätta tiden för lokala församlingar att planera offensivt för att nå ut med evangeliet. Det är tid för väckelsemöten. Evangelister och pastorer behöver samarbeta för att förlösa det vittnesbördskapital som är infruset i många församlingar.
Vi behöver tro för längre mötesserier där Ordet och den helige Ande får tid att verka. En längre mötesserie kan skapa just den beredskap i församlingen som behövs för att bli en miljö för Guds närvaro. Då talar vi om den beröring som endast den helige Ande kan åstadkomma
."

Tiderna förändras
- Ulf Ekman i Världen idag - "Trots allt tal i dag om självförverkligande, handlar livet inte om detta. Vi står i den Högstes tjänst och hans rike, inte vårt, hans planer, inte våra, hans ära, inte vår, är det centrala. Det är där vi mår bäst. Johannes Döparen träffade huvudet på spiken när han sa: ”Han måste bli större och jag mindre”. Vår plats i Guds stora plan bestämmer han, inte jag. Det handlar inte om självutplåning utan om självinsikt. 
Någon har bett: ”Herre, för mig dit där jag älskar dig mest och tjänar dig bäst.” Med den utgångspunkten behöver vi aldrig oroas över framtiden. Någon annan fick ett tilltal: ”Välj Gud, inte Guds verk.” Ibland kan vårt verk för Gud trots allt utföras i omognad och med underliggande mänskliga ambitioner. Vi kan så identifiera oss med positioner, med aktiviteter och program att, trots att vi arbetar för Gud, han själv kommer i skym­undan. Han är ju själv viktigare än allt vi gör för honom. Där vi älskar honom mest, där tjänar vi också honom bäst.
"

Paradokser?
- Jostein Nielsens blogg - "Også i Apostelgjerningene støter jeg på hendelser som ved første øyekast fortoner seg som paradokser. Jeg har flere ganger konkludert med at den mest synlige virkningen av Den hellige ånd i den første menigheten er at evangeliet må forkynnes. Da virker det litt pussig å lese: " Den hellige ånd hindret dem i å forkynne Ordet i Asia; derfor fortsatte de gjennom det frygiske og galatiske området. Da de var kommet nesten til Mysia, prøvde de å dra videre til Bitynia, men Jesu Ånd ga dem ikke lov." (Apg 16:6-7)
Å forkynne Ordet i Asia kan umulig ha vært noe som var ”helt feil”. Ettersom Asia er en del av ”all verden”, ville jeg i en diskusjon med teamet til Paulus, og med autoritet i Jesu misjonsbefaling, kunne argumentert med at det både var logisk og ”helt rett”.
"

Rob Bell's Recipe for Spiritual Disaster
- Charisma News - "In the midst of his announcement on Sunday that he now supports same-sex marriage, Rob Bell warned American evangelicals to “adapt or die.” His counsel, intended to be helpful, is actually a guaranteed formula for failure and a proven recipe for disaster. In fact, the only way for us to make a lasting impact on the culture and maintain a relevant witness to society is to do the opposite of what Bell advised."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar