Dagens Nyheter

26 juli 2013

Nyhetsflödet fredag den 26 juli

 Fredag den 25 juli

Väldigt många uttalar sig tvärsäkert och argsint om något de vet rätt lite om
- Marcus Birro i Expressen - "I år fyller församlingen Livets ord 30 år. Mycket har naturligtvis hänt sedan starten 1983. Men på något förunderligt sätt får Livets ord inte en rättvis chans att utanför den svenska kristenheten förklara vad som hänt under dessa år, vilka man var, och framför allt, vilka man har blivit.
Få rörelser väcker lika mycket reaktioner som församlingen Livets ord. De flesta vet väldigt lite om församlingen men har en arsenal av fördomar och bestämda uppfattningar. De flesta av dessa uppfattningar går att härleda tillbaka till ett gammalt teveklipp på en dryg minut där grundaren Ulf Ekman talar i tungor. De där sekunderna har på många sätt för alltid förpassat in Livets ord i fördomarnas tröttsamma källare
."

Sommarkonferensen ska ge liv hela året
- Berit Simonsson i Världen idag - "Tänk, om alla vi många tusentals som besöker sommarmötena i år, tar emot det Herren bjuder oss där och fattar heliga beslut för vårt kristna liv därhemma.  Beslutet att öppna våra biblar på nytt i trofast läsning och lydnad, att starta på nytt med det regelbundna bönelivet, både enskilt och tillsammans, att blir trofasta gudstjänstfirare i den egna församlingen – vilken vision! Vad skulle då kunna hända i vårt land och i våra kyrkor? Då har sommarmötet och sommarkonferensen fyllt sin funktion."

Adams historicitet, vetenskapen och bibeltro
- Stefan Swärds blogg - "Tron på Adam och Evas historicitet och att det faktiskt har hänt i historien. Det är en avgörande lärofråga. Paulus och Jesus var bl.a. helt övertygade om detta. Läran om syndafallet och frälsningen hänger på en historisk grund, både fallet och Kristi död och uppståndelse.
Om detta inte är historiska händelser utan endast är myter, då vet vi egentligen ingenting om hur ondskan har kommit in i världen, och vi kan konstatera att både Jesus och Paulus hade fel."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar