Dagens Nyheter

30 dec. 2016

Nyhetsflödet fredag den 30 december

Wallström på antisemit-lista efter uttalande
- Aftonbladet - "Utrikesminister Margot Wallström (S) uttalande om ”utomrättsliga avrättningar” efter de palestinska knivattackerna mot israeler fortsätter att väcka ilska.
   Nu har det gett henne en plats på Simon Wiesenthal-centrets lista över årets värsta antisemitiska eller anti-israeliska händelser.
– Oseriöst, kommenterar utrikesdepartementet.
   Simon Wiesenthal-centret, som bland annat är känt för sin jakt på nazistiska krigsförbrytare, har släppt sin årliga lista över de tio värsta antisemitiska eller anti-israeliska händelserna under 2016.
   Med på listan finns Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S).
   Motiveringen till den föga smickrande platsen är Wallströms uttalande om ”utomrättsliga avrättningar” av den israeliska polisen i samband med den serie av palestinska knivattacker mot israeler som skakade Israel i vintras. Ett uttalande som väckte stark ilska i Israel och som fördömdes av premiärminister Benjamin Netanyahu."
Läs mer HÄR.

Turkiet: Kristna kan stå på tur för utrensningar
- Dagen - "Efter den misslyckade statskuppen i Turkiet har myndigheterna rensat ut meningsmotståndare. Nu fruktar kristna att de kan bli nästa måltavla. Amerikanska kristna tvingas redan ut ur landet.
Under sommaren och hösten har turkiska myndigheter genomfört stora utrensningar i samhället. Det är främst anhängare till den muslimske predikanten Fethullah Gülen, som anklagas för att ligga bakom kuppförsöket i juli, som drabbats. Men även många andra som inte varit en del av Gülenrörelsen har förlorat sina jobb och kastats i fängelse."
Läs mer HÄR.

Vi behöver en ny missionsvåg i Sverige
- Världen idag - "Sverige är ett missionsfält. Evangeliets budskap har med stor kraft förkunnats för vårt folk under olika faser i vår historia. En stor missionsperiod var 1100-talet, då kristna tron och evangeliets förkunnelse var så stark att hedendomen trängdes tillbaka och mer eller mindre utplånades. Alla gamla kyrkor i vårt land påminner om en svunnen epok, då evangeliet förkunnades och församlingar etablerades i alla delar av Sverige.
   En annan intensiv period av mission var andra hälften av 1800-talet. Det var då som missionshus byggdes runt om i hela landet, vittnesbördet och evangeliets förkunnelse spreds över landet och de troende samlades för att bilda församlingar av troende. Vi hade vid den tidpunkten ett lutherskt statskyrkomonopol, men det andliga fromhetslivet förtvinade och folket levde inte som kristna. Svåra moraliska problem präglade Sverige och svenskarna och brännvinsmissbruket var det största sociala problemet. Detta trots att landet officiellt var kristet och alla medborgare tillhörde statskyrkan.
  Den erfarenheten visar att stater inte kan kristnas – det är människor som blir kristna."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar