Dagens Nyheter

22 okt. 2013

Nyhetsflödet tisdagen den 22 oktober


 Ökningen av kristna i Afrika är unik
- Dagen - "Den kristna tron trivs i Afrika i så hög grad att kontinenten håller på att gå om övriga kontinenter när det gäller antalet kristna. I en färsk undersökning från det amerikanska Center for the Study of Global Christianity slår en grupp forskare fast att Afrika är på god väg att bli kontinent nummer ett när det gäller antalet kristna. Omkring år 2020 kommer det att uppgå till över 630 miljoner. I jämförelse kommer det att finnas 600 miljoner kristna i Latinamerika och 580 miljoner i Europa. Just nu ligger Latinamerika på första plats."

Är soffatleterna med i matchen?
- Dan Salomonsson i Världen idag - "Delaktigheten i församlingen uppstår när den egna vardagen blir en del av församlingens vision. När man berättar för någon, som ännu inte tror, om den personliga tron på Jesus, så är man helt plötsligt ”med på banan”. När gliringarna och tacklingarna drabbar personligt ”känner” man delaktighet. Det är inte på gudstjänstrecensenternas bänk som omsorgen visas om församlingen. Församlingens match avgörs också ”på planen”, inte på läktaren bland distanserade tyckare. Delaktighet skapas av ett djupt engagemang som kostar tid och pengar. Välkommen med i matchen!"

Lite formue blant kristne ledere (Formue=förmögenhet på svenska)
- Ekonomiprofessor och frälsningssoldat Ola Grytten i Norske Dagen - "Ledere i Kristen-Norge har lite formue. Blant 45 sentrale kristenledere i den fremlagte skattelisten er det bare sju som står oppført med formue.
– Jeg er veldig overrasket over at så få kristenledere har formue. Dette forteller at disse lederne blir ikke rik på sitt arbeid, men jeg kjenner ikke til hvorfor det er slik, sier økonomiprofessor Ola H. Grytten til Dagen."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar