Dagens Nyheter

2 okt. 2013

Nyhetsflödet torsdag den 3 oktober


Torsdag den 3 oktober

Stanley Sjöbergs identitet kapad
- Aftonbladet - Kontroversiella pingstpastorn Stanley Sjöberg, 77, tillkännagav att han tänkte ställa upp i riksdagsvalet för Kristdemokraterna 2014. Då kom angreppen på sociala medier. Och i september ska någon ha kapat hans identitet på Facebook.
Plötsligt framstod det som att han raggade kvinnor på nätet.
“Den falske man som agerar i mitt namn, söker kontakt med kvinnor och ger sig ut för att vara “jag”. Det är en sjuk och farlig person som måste stoppas. De som tycker att jag inte ska bli upprörd ska veta att jag inte kräver straff, inget annat än att det ska bli slut på stöld och kriminellt beteende!”, skriver pastorn på Facebook
."

Islamistisk vår
- Johan Lundell i Världen idag - "Även om inte svensk media ägnar stor vikt åt det, begår dessa grupper nu blodbad efter blodbad, vecka efter vecka. Terrorhandlingar och massakrer skapar fruktan, både bland muslimer och andra. al-Shabaab, ännu inte på EU:s terrorlista, avrättade minst 50, troligen många fler, personer i den fruktansvärda attacken vid köpcentret Westgate i Nairobi den 21 september. Efter att ha ägnat månader åt att planera, bokade man lokaler i centret för att bunkra tunga vapen. Sedan genomförde de troligen utländska attentatsmännen med militärisk precision en massaker där man minskade risken att rättroende muslimer skulle råka dödas, något som minskar deras stöd i muslimska länder, genom att fråga ut offren om den muslimska trosbekännelsen för att sedan avrätta dem som inte kunde svaren."

Tragisk och aktuell händelse
- Bength Gustafsons blogg - "Sex tonårspojkar  förgriper sig sexuellt på en  15-årig flicka i Tensta, men alla sex pojkarna frikänns i Hovrätten....
...Något har gått rejält snett i vårt land då något sådant här sker,  och frågorna är minst sagt berättigade: – Varifrån har dessa pojkar fått sin snedvridna syn på sex?  – Varifrån har de fått sin syn på att en 15-årig flicka är ett lovligt sexobjekt, som de kan göra som de vill med? – Varifrån har de fått denna ytliga och  förnedrande kvinnosyn och människosyn? – Vem/vilka har berövat dessa pojkar alla ideal när det gäller sex? – Vem/vilka har lärt dem, att det är bara att ”släppa loss sina sexuella lustar” och inte ta något ansvar för sina sexuella handlingar?  – Hur kan vårt rättssamhälle så fullständigt haverera som  just i detta ärende? RFSL:s representanter och vårt lands sexliberaler kan omöjligtvis vara tillfreds med denna negativa och destruktiva utveckling, eller tar jag helt fel? Kan de se orsak och verkan? Kan de se ett samband mellan deras propaganda för ”fri sex” och pojkarnas handlingar?
"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar