Dagens Nyheter

26 sep. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 26 september

"När två blir ett" – nytt samlevnadsmaterial från Svenska Evangeliska Alliansen

Vad säger Bibeln om sex och samlevnad, samboskap och homosexualitet?

I en tid då kyrkan antingen är helt tyst eller har anpassat sig att till att förkunna "världens" syn på sex och samlevnad, är det befriande att det kommer ett undervisningsupplägg för tonåringar som bygger på klassisk kristendom. 

Vad är kärlek? Var kommer sex in i bilden, och hur kan vår sexualitet bli till så stor glädje som möjligt? Hur får man en relation att hålla? Finns det ett kristet förhållningssätt till HBTQ? Vad är ett sexuellt övergrepp? Och vad gör man om man har haft sex – och sedan ångrar sig? Dessa och andra frågor står i centrum av "När två blir ett" – ett nytt material om sex och samlevnad från Svenska Evangeliska Alliansen.

– Det är inte lätt att vara ung kristen i dagens Sverige. I alla fall inte om man vill ha Jesus och hans ord som ledstjärna för sitt liv. Till de mest utmanande områdena hör de som har med synen på sex, äktenskap och sexuell identitet att göra. SEA har därför tagit fram materialet "När två blir ett", som framför allt är tänkt för kyrkans ungdomsverksamhet – till exempel i tonårsgruppen, konfirmandklassen eller på läger.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar