Dagens Nyheter

11 aug. 2017

Nyhetsflödet fredag den 11 augusti


Ta hoten mot kristna på allvar!
- Jacob Rudenstrand i Hemmets Vän - "Rapporter om hot och våldsbrott mot kristna flyktingar på svenska asylboenden har avlöst varandra under de senaste åren. Sommaren 2015 rapporterade tidningen Östra Småland (18/7) hur en grupp kristna asylsökande med ursprung i Irak och Syrien hade flytt ett boende i Kalmar efter flera hot från andra boende. Bland annat hade de blivit tillsagda att inte bära kors runt halsen. Enligt en större kartläggning som Expressen gjorde förra våren berättade en kristen flykting från Syrien för tidningen att en muslimsk landsman på samma boende hotade att ”skära halsen” av honom."
Läs mer HÄR.


Dags att be om en ny våg av nasirer?
- Olof Edsingers blogg - "En del av själva poängen är dock att nasirerna ska sticka ut. Bara så kan de nämligen bli det vittnesbörd för omgivningen som de är kallade att vara. Låt oss alltså inte falla för samma frestelse som israeliterna, som under tider av förfall gav sina nasirer vin att dricka och satte munkavle på den profetiska tjänsten. Låt oss i stället be om fler nasirer också i vår svenska kristenhet – och om mod att ta emot dem, när de väl kommer till oss!"

Läs mer HÄR.

Polisen: Prostitutionen ökar under Pride
- Världen idag - "Människor kommer till Sverige för att sälja sex under Pridefestivalen. Det säger en polis med mångårig erfarenhet av arbete mot människohandel. Prideledningen i Stockholm säger att de tar avstånd från prostitution, men inför förra veckans festival lät de samtidigt ”Fuckförbundet”, som arbetar för en avkriminalisering av sexköp, hålla i ett seminarium."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar