Dagens Nyheter

2 nov. 2017

Från Nyhetsflödet den 2 november

Verka för en ny reformation i vår tid

- Per Ewert i en ledare i Världen idag -

När Luther den 31 oktober 1517 offentligt utmanade avlatshandeln anade han nog att han klev över en gräns där konsekvenserna kunde bli kännbara. Men kärleken till Guds Ord och till sanningen drev honom ändå att utmana de krafter som fördunklade evangeliets grundval, som behövde återerövras och förkunnas.

Kampen för rättfärdiggörelsen genom tron var den viktigaste frågan för Luther personligen och hans kontext. Varje tid och kultur har dock sina specifika angrepp mot de bibliska sanningar som den kristna tron vilar på. Efter det senaste årets återblickar är tiden nu inne att vända blicken framåt – för en verklig reformation i vår tid.

År 1517 fanns det bara en kyrka i Västeuropa som Luther önskade reformera med det befriande budskap han upptäckte i den nåd som Gud förmedlat genom Kristus allena. I dag har vi många kyrkor och samfund, men alla lever under samma press från tidsandan. Inget samfund undgår därför dagens kallelse till reformation. På minst tre olika områden finns det ett stort behov för kyrkliga ledare och vanliga medlemmar att stå raka och ta strid mot det förfall som hotar just vår tid.....


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar