Dagens Nyheter

19 okt. 2017

Från Nyhetsflödet den 19 oktober

Demonerna i vår egen tid och Jesu kyrka

- Daniel Alm i Världen idag -
 

En splittrad värld behöver en enad församling, en sargad omgivning behöver en trygg församling. En personfokuserad världslig kultur behöver en Jesuscentrerad kyrka. En populistisk och polariserande medievärld behöver en tjänande och diakonalt orienterad kristen rörelse. En döende värld betjänas inte av en kyrka kvävd av hyckleri som kanske säger rätt men agerar fel.

Tidens allvar medger inte att vi ser församlingsverksamheten som en fritidsaktivitet. Vi kan inte se på tjänande i församlingen som en del i våra privata projekt och våra egna visioners förverkligande. Mose beskrev verklig frihet när han på Guds uppdrag stod inför Farao och begärde Israels folks frihet; ”Släpp mitt folk så att de kan hålla gudstjänst åt mig.” (Andra Mosebok 10:3)

Om ”Legion” är tidsandans demon är spådomsanden den som riskerar lura kyrkan. Andlig frihet är inte självisk valfrihet och inte att jämt få rätt. Äkta frihet är att tjäna och tillbe den ende sanne Guden, att fira hans gudstjänst genom hela livet. Jesus vill sätta församlingen fri genom att ge helig Ande. Syftet med detta är inte att tvåla till andra utan låta dem få del av befrielse från kedjornas nedsmutsande rassel.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar