Dagens Nyheter

6 okt. 2017

Nyhetsflödet fredag den 6 oktober

Yogakurs i kyrka upprör

- Världen idag - 


En expert i kundaliniyoga har inbjudits att leda yoga i Bymarkskyrkan i Jönköping. Under Oasmötet i fjol hölls ett seminarium i samma kyrka om faran med yoga. 

– Djupt tragiskt, tycker Gertrud Storsjö. Yoga är hinduism och syftar till att föra människan i kontakt med en osynlig energi i kosmos och att upplösa hennes mänskliga jag, hennes identitet, och göra henne till gud, menar hon.

Psykiska och fysiska risker med yoga och meditation tillbakavisas vanligtvis av dess företrädare. Men Gertrud Storsjö är inte ensam om att varna. En nyligen publicerad bok ”The Buddha pill” hävdar att meditation, mindfulness och yoga kan få negativa effekter.

– Boken är skriven av två forskare som under tio år forskat på konsekvenser av yoga och meditation. I ett helt kapitel visar de på yogans negativa sidor, berättar Storsjö om studien som nyligen uppmärksammats i Humanisternas tidning Sans....


– Kundalini-yogan är den värsta formen av yoga. Den för människan i kontakt med starka ockulta krafter, och därför varnar till och med en del hinduiska gurus västerlänningar för att ägna sig åt just denna form av yoga. De vet att människor inte kan bemästra de krafter de kommer i kontakt med.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar