Dagens Nyheter

6 feb. 2018

Från Nyhetsflödet det 6 februari

Att överge islam är förenat med livsfara

- Christian Kastö och Per Lundin  Aftonbladet -
Att kalla oss för sekt och utvisa nykristna visar hur lite Migrationsverket förstår.
För bara en tid sedan fick kyrkornas engagemang sedan flyktingvågen 2015 beröm av Migrationsverkets generaldirektör, som sa att utan oss hade man inte klarat det. Och sett till de många insatser på området som bara vi själva känner till skulle det inte förvåna oss om det är sant.
Nu får vi dock höra i media att handläggare i samma myndighet betraktar oss som ”sekter”. I ett avvisningsbeslut för en familj i Borgstena utpekas Equmeniakyrkan och Pingstkyrkan som ”två olika sekter”, vilket alltså anses tala till familjens nackdel vad gäller uppehållstillstånd.

Vi som lokala pastorer i dessa Sveriges två största frikyrkosamfund är alltså personligen utpekade som sektledare – och det av en företrädare för Myndighetssverige!

Sekter kännetecknas av slutenhet, toppstyrning, avvikande läror och detaljkontroll av medlemmarnas liv. Inget av detta stämmer på våra kyrkor. Våra samlingar är öppna för vem som helst, vi styrs helt demokratiskt, och ansluter oss till samma klassiska trosbekännelser som till exempel Svenska kyrkan.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar