Dagens Nyheter

16 dec. 2016

Nyhetsflödet fredag den 16 december

Dags för Wallström att besöka verkligheten
- Paul Widén i Nyheter från Israel - ”Dags att besöka Palestina”, slog Margot Wallström fast i en debattartikel igår. Imorgon torsdag inleder nämligen Sveriges utrikesminister ett tredagarsbesök till den palestinska myndigheten i Ramalla på Västbanken. På schemat står möten med det palestinska ledarskapet och representanter för civilsamhället. Enligt egen utsago hade hon också gärna träffat israeliska företrädare, men där fick hon kalla handen. Ingen israelisk politiker, varken i regeringen eller i oppositionen, har något intresse av att träffa henne. ”Vi har dragit slutsatsen att det inte finns någon att prata med och inget att prata om”, förklarade en källa på Israels utrikesministerium för tidningen Ha’aretz"
Läs mer HÄR.

Pastor från Egypten: Problemet är islamistisk litteratur
- Världen idag - "Söndagens attack i Kairo är med största sannolikhet ett islamistdåd. Det menar flyktingpastorn Merzek Botros, som själv är från Egypten. – Tyvärr tror jag inte att det var sista gången det hände, säger han och vidhåller att det är islamistiska böcker som är problemet...
– Om vi vill lösa det här problemet måste vi gå till rötterna. Vi måste fråga oss varför islamisterna gör detta, säger Merzek Botros.
   Han menar att det finns problematisk undervisning som muslimer i Egypten, och flera andra länder, har fått ta del av sedan barnsben. Det är, enligt honom, böcker som svartmålar kristna och judar."
Läs mer HÄR.

Lärjungar eller ljumma kristna?
- Holger Nilsson i Dagen - "Jag påstår att våra frikyrkor och dess gudstjänster­ är som gjorda för att skapa ljumma kristna. Det skriver redaktören­ Holger Nilsson....
   Vi har blivit passiva istället för aktiva kristna. Passiviteten har gått så långt att många sällan eller aldrig öppnar Bibeln själv och läser den. För en tid sedan kunde vi här i Dagen läsa om en undersökning som gjorts angående frikyrkomedlemmarna i Norge. Den visade att 40 procent av dem inte öppnade sin bibel under ett års tid! Mikael Tellbe, lärare på Örebro Teologiska högskola, sa i en kommentar att han misstänkte att det är något liknande i Sverige. Om inte en sådan signal förmår väcka oss över tillståndet, vad ska då göra det?"
Läs mer HÄR.

På Norsk: Gi det videreFra Jostein Nielsens blogg

«Gi det videre!» har værtmotto for flere kampanjer jeg har deltatt i, men det kan også gi en idé om hva som er mentorskapets hensikt og innhold. Paulus er veldig klar på at dette er hans rolle i forhold til Timoteus: 
Timoteus, mitt barn, slik er oppdraget jeg nå overgir til deg, i samsvar med de profetiene som før er talt til deg. 
1 Tim 1:18a
I litteraturen dukker «Mentor» første gang opp i Odysseen, der Odyssevs gir den eldre og vise Mentor ansvaret for sin sønn, Telemakhos. Etter hvert har egennavnet ‘mentor’ blitt et begrep for en som formidler visdom til og deler kunnskap med en mindre erfaren kollega. Med andre ord en som gir videre det han selv har erfart. 
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar