Dagens Nyheter

21 dec. 2016

Nyhetsflödet onsdag den 21 december

Grunden för Sverige är kristen
- Hemmets Vän - "Det lackar mot jul, på söndag skriver vi fjärde advent i kalendern. I denna tid är fönstren fyllda av julstjärnor och adventsljusstakar, ett budskap om hopp i en mörk värld. Det behöver vi mer av.
   Julens texter, om framtidshopp och om att en frälsare är född, behövs mer än någonsin när kriget i Syrien nu är inne på sitt femte år, när antalet flyktingar i världen är det högsta sedan andra världskriget, när det pågår folkmord på kristna i delar av Mellanöstern.
   Vi behöver ta till oss texterna hur Maria och Josef tvingades fly för sina liv till Egypten. Hur Jesus den första tiden i sitt liv levde som flykting i ett annat land. Och Sverige har verkligen utmärkt sig genom att både i relativa och i faktiska tal ta emot fler flyktingar än de flesta andra länderna i Europa. Denna vilja att hjälpa är något att vara stolt över."
Läs mer HÄR.

Skola strök ord i ”Nu tändas tusen juleljus”
- Världen idag - "Ordet Betlehem ströks liksom verser med Jesus Kristus när Södra skolan i Åmål firade Lucia. – Horribelt, säger Peter Landälv, pastor i Kungsbergskyrkan, där samlingen hölls.
   Efter samlingen gick han direkt fram till de ansvariga lärarna, som berättade att de bara agerat på direktiv från rektorn. Pastorn fick nu också själv möjlighet att bläddra igenom sånghäftet som använts i samlingen.
– Det visade sig att man hade satt ett stort kryss över varje vers där man nämner Gud och framför allt Jesus Kristus. Dessa verser var underkända helt enkelt, säger han."
Läs mer HÄR.

Bruce Springsteen: ”Allt i min barndom kretsade kring kyrkan”
- Dagen - "Kyrkan var mitt andra hem. Jag var där varje söndag och fredag. Det är i en intervju i BBC Radio 4 som The Boss, som han kallas, berättar om sin uppväxt där kyrkan spelade en central roll. På frågan vad hans tidigaste minnen är reletarar Springsteen direkt till kyrkan:
– Det jag minns mest är kyrkan i rött tegel med sitt kyrktorn som låg i hörnet av gatan där vi bodde. Kyrkan var mitt andra hem, jag praktiskt taget bodde där varje söndag och fredag, berättar Bruce Springsteen."
Läs mer HÄR.

 Dagen efter Wallströms besök
- Paul Widén i Nyheter från Israel - "När Margot Wallström besökte den palestinska myndigheten (PA) på Västbanken i förra veckan ska hon ha understrukit att fler kvinnor måste få släppas in i styrande organ, samt att PA respekterar rättsstatens principer. Detta enligt en intervju med utrikesministern som Dagens Nyheter publicerade i samband med hennes besök. Redan dagen efter att Wallström hade rest tillbaka till Sverige arresterades emellertid tre palestinska parlamentsledamöter på order av PA:s ordförande Mahmoud Abbas. De tre ledamöterna, Najat Abu Bakr, Shami Shami och Jamal Tirawi, har varken fått prata med sina advokater, människorättsorganisationer, eller med media."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar