Dagens Nyheter

29 dec. 2017

Från Nyhetsflödet den 29 december

Så kan vi stå stadigt i skakningarnas tid


- Olof Edsinger i Världen idag -
Årsskiftet rycker allt närmare, och tidningarna kommer snart att vara fyllda av sammanställningar och reportage på temat ”året som gått”. Som alltid finns det gott om saker att lyfta fram i en sådan rapportering, men här och nu vill jag i stället fokusera på ett mer övergripande skeende – som har varit tydligt, om än inte unikt, för 2017. Nämligen att vi lever i en skakningarnas tid.

I Hebreerbrevets tolfte kapitel talar författaren om Guds rike som det enda i den här världen som ”inte kan skaka”. Allt som däremot är orättfärdigt eller bristfälligt kommer att bli skakat i den helige Andes kraft. Det kommer att vägas på en våg och befinnas vara för lätt. Detsamma gäller sådant som vid en viss tidpunkt har varit gott och rätt – kanske till och med instiftat av Herren – men som av olika skäl har haft sin tid. Allting som kan skakas kommer att skakas.

Den som kan sin Bibel vet att detta är en beskrivning av den yttersta tiden. Även Uppenbarelseboken skildrar ett snarlikt skeende, där olika delar av världen underkastas Guds dom. Men det är också ett skeende som går igen i alla tider. Ett skeende av rening och av att Gud låter sitt ljus falla över sådant som under andra perioder har varit dolt. ”Det finns inget dolt som inte ska uppenbaras”, säger Jesus, ”och inget gömt som inte ska bli känt. Vad jag säger till er i mörkret ska ni säga i ljuset, och vad ni hör viskas i ert öra ska ni ropa ut på taken.”


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar