Dagens Nyheter

8 dec. 2017

Från Nyhetsflödet den 8 december

Den osannolike profeten


- Världen idag -
Bekant med professor Jordan B Peterson? Om inte, så är det dags att uppdatera sig. Han är nämligen något så ovanligt som en framgångsrik nutida sanningssägare. Kanske rent av en profetgestalt som kan bli oss alla till utmaning.

Peterson har det senaste året gjort sig mest känd som ”professorn-som-vägrar-säga-hen”. Kanadas premiärminister Trudeau har på kort tid drivit igenom flera åtgärder som beskrivs som liberala, men i realiteten bär totalitära drag. Bland annat har landets universitet beordrats att alla studenter alltid har rätt att omnämnas med det pronomen de önskar på den ständigt växande skalan av etiketter mellan han och hon.....

Svenska Dagbladet berättade i helgen om Petersons nya föreläsningssatsning som samlar stora åhörarskaror. Hans huvudfokus det senaste året har inte alls varit att bråka med queerideologerna, utan om ett större ämne, nämligen… Bibeln! Detta är en närmast surrealistisk situation: en psykologiprofessor med klart liberal bibelsyn som för utsålda hus håller maratonlånga bibelstudier som efteråt har setts av mer än hundra miljoner på YouTube. Många av dessa är unga som ofta inte ens tror på Gud, men ändå ser att Bibeln erbjuder den grund som den västerländska kulturen har sprängt bort, och därmed även raserat grunden för sin egen existens.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar