Dagens Nyheter

9 jan. 2018

Från Nyhetsflödet den 9 januari

Nu förföljs kristna mer än någonsin förr

- Sändaren -
I en ny rapport slår den katolska organisationende Aid to the Church in need fast att kristna situationen för kristna de senaste åren blivit sämre än någonsin. Rapporten som täcker de två senaste åren handlar om läget för kristna i ett trettontal nationer där kristna redan tidigare bedömds vara extra utsatta.

Enligt rapporten skulle kristendomen helt ha utplånats i Syrien och Irak om inte militären hade satt stopp för Islamiska staten och andra islamistgrupper, och om inte humanitär hjälp nått fram till den kristna minoriteten som tvingats på flykt. Hotet från just islamister är som starkast i länder som Sudan, Iran, Saudiarabien och Egypten men i rapporten finns även andra krafter med som förövare.

I Indien är det hindunationalister som försöker rensa bort alla icke-hinduer ur det tidigare kejsardömet och dessa grupper har blivit allt starkare då landet nu styrs av hindunationalistiska BJP. I Kina och Nordkorea, är det istället statskommunismen som genom hårdare religionslagar och tillslag mot kyrkor gjort att förföljelsen av kristna blivit värre.

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar