Dagens Nyheter

19 mars 2018

Från nyhetsflödet den 19 mars

Andlig väckelse föds i hjärtat av församlingen
- Ingemar Helmner i Världen idag -

”Vi kan inte förvänta oss den typen av genomslag för evangeliet i dag”, påstod någon, och log lite överlägset åt min predikan om väckelsen i storstaden Efesus på Paulus tid. Själv tror jag att det finns ganska många likheter mellan Efesus och våra städer i Norden år 2018. I mitt inre bär jag en känsla att det är möjligt att få se liknande andliga genombrott. Kraftnedslag. Väckelser som förvandlar städer och regioner! Men då behöver vi djärva förkunnare som likt Paulus vågar utmana församlingen.

Paulus inledde sin första predikan i Efesos med en rak fråga: ”Tog ni emot helig Ande då ni kom till tro?”  Hans sätt att tala skapade rörelse. Födde längtan. Öppnade för det andliga genombrottet. Hans radikala predikan hade kanske kunnat skapa låsningar, men tvärtom, här har vi nyckeln till det som sedan hände.

De som bryter mark i Guds rike är inga försiktiga förvaltartyper ... Ta dig gärna tid och läs Apostlagärningarna kapitel 19.

All andlig väckelse föds i hjärtat av församlingen. I den här bibeltexten ser vi två hemligheter till den rörelse som uppstod:

1. En frimodig predikant, med mod att utmana församlingen.

2. Ödmjuka, lyhörda lärjungar, villiga att gå vidare med Gud. 

Läs mer HÄR.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar