Dagens Nyheter

23 mars 2018

Från Nyhetsflödet fredag den 23 mars

Kristna får samlingsplats på stort asylboende
 

- Dagen -
Restad gård är ett av Europas största asylboenden. Här finns över 1000 platser. Nu har en kyrkolokal öppnats för dem som bor här, tack vare ett samarbete mellan flera kristna kyrkor och organisationer.


På Restad gård bor människor från hela världen: Afghanistan, Syrien, Afrika och Östeuropa. Här finns familjer, ensamstående, ensamkommande ungdomar, skriver Frälsningsarmén i en artikel på sin hemsida.

De flesta är muslimer. De använder en gymnastiksal som samlingsplats. På Restad Gård har också sedan tidigare funnits en kyrkolokal, men den har inte varit i bruk på väldigt länge.

Nu har kyrkan öppnats igen, tack vare ett samarbete mellan Frälsningsarmén i Trollhättan, Jesaja, Salemförsamlingen i Vargön och Pingstkyrkan i Vänersborg. En av initiativtagarna till öppningen är Ann-Christine Thunman, som leder arbetet i Jesaja, en del av Frälsningsarméns östra kårs sociala arbete.

– Min förhoppning är att vi får medverka till en bättre, tryggare och varmare atmosfär på Restad gård, att de kristna ska känna vår uppbackning. Men självklart är alla välkomna till samlingarna, säger hon.


Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar