Dagens Nyheter

24 juli 2017

Nyhetsflödet måndag den 24 juli

”Partipolitiken hotar att rasera Svenska kyrkan”
Svenska Dagbladet Debatt - "Utländska kristna förbluffas över modellen med partipolitiskt inflytande i Svenska kyrkan. Det är dags att låta samhället ha sin värdegrund och kyrkan sin, skriver Gunnar Hyltén-Cavallius, pensionerad präst....
    Förra året utträdde inemot 90 000 ur Svenska kyrkan. Det finns naturligtvis en rad skäl till detta steg. Men en starkt bidragande orsak är säkerligen att många uppfattar kyrkan som alltför vag och därmed irrelevant. Ofta hörs människor säga att de på kyrkans hemsidor knappast möter något av vad kyrkan tror på. Gud och Jesus talas det inte om, kan kommentaren lyda. ”Vi lämnar kyrkan för att vi är kristna”, yttrar Ann Heberlein (Expressen 17/1)."
Läs mer HÄR.

Fritt fram för britter att välja kön
- Dagen - "Alla som så önskar ska få frihet att själva välja juridiskt kön. Det föreslår nu regeringen i Storbritannien.
En man som vill bli identifierad som kvinna, eller tvärtom, ska inte längre behöva genomgå någon medicinsk undersökning eller behandling. Enligt ett nytt förslag från den brittiska regeringen ska det räcka med en deklaration att man inte vill kännas vid sitt biologiska kön för att beviljas rätten att juridiskt få byta kön, och få sina födelsebevis ändrade, rapporterar The Sunday Times."
Läs mer HÄR.


Joakim Lundqvist: Den första kärleken
- Världen idag - "Det som gör den kristna tron så annorlunda än alla religioner, är att den inte är en religion. Den är en kärleksrelation.
   Allt började med att Gud älskade oss först (1 Joh 4:19). Vår kärlek till honom – inte plikt, fruktan eller rutin – utgör sedan den djupaste drivkraften i vår efterföljelse. Vi följer, tillber, arbetar och renar oss, inte för att spelreglerna kräver det, utan för att vi älskar.
   Så om din efterföljelse tappar fart, om tillbedjan stannar av och om du börjar tillåta ord i din mun och handlingar i i ditt liv som du inte tillät tidigare – börja då inte felsökningsprocessen i dina yttre omständigheter eller i vad andra människor sagt eller gjort mot dig. Fråga i stället först av allt: Hur mår min kärleksrelation med Jesus?"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar