Dagens Nyheter

4 juli 2017

Nyhetsflödet tisdag den 4 juli

Israelkritik utan trovärdighet
- Världen idag - "Det som Svenska missionsrådet och många andra behöver förstå är att ”ockupationen”, som man tycker om att kalla det, inte är en israelisk produkt – det är en produkt av arabisk aggression."
Läs mer HÄR.

Vi får inte tafsa på livets gränser
- Sören Carlsvärd - "Om vårt samhälle accepterar dödshjälp så har juridiken sänkt sig till brottslig­hetens nivå: Jag bestämmer över andras liv.
   Det finns en gräns vi människor inte får gå över. Att ta sig rätten över liv och död.  Om man petar på den, har en hörnsten i synen på människovärdet fallit. Därför tvingas man att i olika situationer sätta ett pris på mänskligt liv, som alltid kommer att vara beroende av politiska makthavare, samhällsekonomin eller tillfälliga opinioner."
Läs mer HÄR.

Radikal islamist började läsa Nya Testamentet – blev frälst!
- Ibra - "Muslim konverterade till kristendom.
   Som hängiven islamist gick Ahmed in för att motbevisa de kristna. För att kunna argumentera på ett bra sätt började han läsa Nya Testamentet vilket ledde till att hans planer gick i stöpet. Han blev frälst och idag gör han allt för att hjälpa andra att bli Jesus lärjungar.
   Jag träffar Ahmed på en konferens i Mellanöstern. Han själv är från Algeriet där han också bor och arbetar med IBRAs uppföljningsarbete. Det vill säga han är ansvarig för kontakterna med människor som hör av sig efter att ha berörts av något radio- eller tv-program. Han pratar engagerat om sin tro på Jesus och om de människor han träffar."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar