Dagens Nyheter

21 juli 2017

Nyhetsflödet fredag den 21 juli

Pride inget för Adaktusson
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Kristdemokraterna måste bli mycket tuffare i sin kommunikation, menar Lars Adakt-usson. – Vi har en hemläxa att göra här. Det finns en benägenhet hos kristdemokrater att vara försiktiga, att inte ställa till bråk. Men i den politiska debatten behövs konfliktytor, säger han till Aftonbladets Lena Mellin och förklarar varför han inte kommer att gå i Pride-tåget.
   I en intervju med Aftonbladet under Almedalsveckan, hänvisar Lars Adaktusson partiets låga opinionssiffror till Göran Hägglunds tid som partiledare, då stödet halverades.
   Han menade också att det finns en rädsla inom partiet för att ”knyta beslutsfattandet till den egna ideologin”.
– Man har tappat den tydliga kopplingen mellan ideologi och sakfrågor. Ideologin och människosynen är partiets stora styrka, betonar han för tidningen, och berättar att han är medlem i Svenska kyrkan och i Filadelfiakyrkan i Stockholm.
   Adaktusson menar också att KD:s främsta profilfrågor är personlig frihet i kombination med socialt ansvarstagande, värnandet om familjen och civilsamhället."

Läs mer HÄR.

Han prisade äktenskapet i P1
- Världen idag - "Äktenskapet mellan man och kvinna är ett uttryck för Guds kärlek. Det framhöll den katolske ärkebiskopen och kardinalen Anders Arborelius då han sommartalade i P1 i söndags.
   ”Människan är en sexuell varelse och i äktenskapets sakrament har den mänskliga sexualiteten helgats. Man och kvinna, förenade i äktenskapet, får förmedla Guds kärlek till varandra också genom det sexuella samlivet” sa biskopen.
   Han förklarade vidare hur makarna blir medskapande med Gud och ger livet vidare åt sina barn.  ”Den katolska tron sätter alltså sexualiteten inom äktenskapet mycket högt och vill skydda dess helighet och värdighet", sa Arborelius och fortsatte förklara varför sexualiteten hör hemma i ett äktenskap mellan en man och en kvinna.

Läs mer HÄR.

Hur förenar man öppenhet och integritet?
- Sven Nilsson i Hemmets Vän - "Just begreppet ”öppenhet” har blivit ett honnörsord för att beskriva hur kristna och trossamfund bör förhålla sig till samhällsförändringar och den omgivande kulturen. Men öppenhet på bekostnad av integritet gör oss sårbara och kan leda till att vi förlorar vår profetiska kallelse. I längden skapar det också förakt för kristen tro – vi blir saltet utan sälta som trampas ner av människorna.
   Om man ser till kristenheten i stort är vi dåligt rustade för att kunna stå emot omgivningens tryck därför att vi under de senaste decennierna utvecklat ett förakt för Guds Ord. Det lämnar fältet öppet för världens rådande i det allra innersta av kyrkans liv. Det som endast för ett par decennier sedan var vår tro och bekännelse till Guds ord är nu något man inte vill kännas vid.
   Jag tänker på vad som gäller äktenskapssyn och samlevnadsfrågor. Guds ord behandlas mer som en ”option” ett alternativ till vad vi själva kan tänka ut som lämpligt och bekvämt. Genom det politiska språket och akademiska omskrivningar av Guds ord bedrar vi oss själva."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar