Dagens Nyheter

13 jan. 2017

Nyhetsflödet fredag den 13 januari

Ryska myndigheter till angrepp mot Frälsningsarmén
- Dagen - "De kallas "Yarovaya-lagarna" och har tillkommit för att stoppa islamistisk radikalisering. Men den senaste tiden har ryska myndigheter kritiserats för att ha gett sig på bland annat Frälsningsarmén
   I slutet av december blev Frälsningsarmén i Vladivostok bötfälld för att ha felmärkt sina biblar. Enligt tidningen Deutsche Welle handlar det om att det inte framgick tillräckligt tydligt att biblarna var distribuerade av just Frälsningsarmén. Böterna - 30 000 rubel (cirka 4 500 svenska kronor) - åtföljdes av ett krav på att förstöra biblarna.
   Men då ingrep ortodoxa kyrkan, och lyckades stoppa förstöringen av biblarna, 36 av dem på ryska och 4 på engelska."
Läs mer HÄR.

Förföljelsen mot världens kristna ökar
- Världen idag - "Fler än 215 miljoner kristna lider under allvarlig förföljelse på grund av sin tro. Det slår organisationen Open doors fast i samband med presenterandet av årets ”World watch list”. Värst är förföljelsen i Nordkorea, tätt följt av Somalia, Afghanistan och Pakistan.
– Förföljelsen mot kristna ökar, säger Peter Paulsson, generalsekreterare för den svenska avdelningen av organisationen Open doors.
   I år är det 25:e året som organisationen släpper en lista över vilka 50 länder som har den allvarligaste förföljelsen av kristna. Listan – "World watch list" – bygger på ett gediget arbete som görs ute på fältet i länderna och leds av ett forskarteam i Holland."
Läs mer HÄR.

Församlingar växer!
- Hemmets Vän - "Samtidigt som Svenska kyrkan blir alltmer politisk verkar många frikyrkor glömma bort sin mission. De lokala församlingarna blir färre och mindre. Kyrkan i dess breda bemärkelse lever tyvärr en tynande tillvaro i Sverige. Men det finns undantag. Flyktingströmmen öppnade nya möjligheter för landsortsförsamlingarna. Pingstförsamlingen i Åsele i Västerbotten ökade med 30 procent förra året. Inte på många år har man haft så många troendedop. Likadant, i Holmsjö i Blekinge. Där har den lilla församlingen öppnat dörren för de nya svenskarna och fördubblats på två år.
   Nu är det inte bara små landortsförsamlingar som växer. I Stockholm finns Hillsong, som vuxit från noll till flera tusen på tio år. Idag vallfärdar ungdomar från hela Mälardalen för att delta i någon av församlingens sex söndagsgudstjänster. Vad är orsaken till tillväxten  hos Hillsong och i de små församlingarna? Finns det gemensamma förklaringar?"
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar