Dagens Nyheter

30 jan. 2017

Nyhetsflödet måndag den 30 januari

Att gå över relingen
- Joakim Lundqvist i Dagen - "Petrus erfarenhet säger en sak. Förnuftet­ säger samma­ sak. Men Jesus­ säger en annan.
   Ända sedan Barnens bibel och söndagsskolans flanellograf har vi sett bilderna från söndagens evangelietext, om den dramatiska natten på Genesarets sjö. Hur Jesus står stadig på vattenytan och räcker ut en förbarmande hand mot stackars patetiske Petrus, som redan har sjunkit ner till midjan i vågorna och desperat ropar på hjälp. Trossvage Petrus som inte var bra nog. Impulsive Petrus som borde ha stannat i tryggheten ombord.
   Och redan där har vi totalt lyckats missa textens huvudpoäng.
För i Matteusevangeliets fjortonde kapitel är Petrus inte ett varnande exempel för oss, utan en dyrbar förebild."
Läs mer HÄR.


Jurister avfärdar tal om anti-abortkampanj
- Dagen - "Den amerikanska juristorganisation som gett sitt stöd till barnmorskan Ellinor Grimmark driver inte målet som del av någon bredare kampanj mot abort i Europa. Det säger juristerna som just nu företräder barnmorskan gentemot Region Jönköping i Arbetsdomstolen."
Läs mer HÄR


Trump: Räkna med Guds närvaro
- Hemmets Vän - "I USA räknar man med Guds närvaro för landets politiska ledning och dess framtid. Det visades vid presidentinstallationen då Donald J Trump knöt an till Förenta Staternas kristna rötter, citerade Bibeln och vädjade till folket att lyssna till Guds allvisa råd om samarbete, skriver Lennart Sacrédeus."

Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar