Dagens Nyheter

14 jan. 2017

Nyhetsflödet lördag den 14 januari

Därför bör kyrkorna satsa på klassisk kristendom
- Svenska Evangeliska Alliansens hemsida - "Teologi och medlemsutveckling hänger samman visar forskningen. Därför bör kyrkorna hålla fast vid klassisk kristendom. Det skriver Stefan Gustavsson, generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen, och Per Ewert, direktor vid Claphaminstitutet.
   ”När ska kyrkan lyssna på de obekväma rösterna”, undrar krönikören Josefin Holmström i SvD (4/1).  I en välspridd text berättar hon som troende kristen om det smärtsamma beslutet att lämna Svenska kyrkan.
   Samtidigt noterar hon med förvåning hur utträdesblanketten på hemsidan berättar om de många aktiviteter och tjänster som Svenska kyrkan arbetar med. Men inte ett ord om kyrkans huvudbudskap – att predika Jesus Kristus, att göra honom känd, älskad och lydd.
   ”Om man försöker marknadsföra en kyrka som ett museum eller en konsertförening har man redan gett upp”, är hennes slutsats. Liknande slutsats har nu fått stöd i empirisk forskning."

Läs mer HÄR.

En fredskonferens utan Israel
- Världen idag - "Nu på söndag samlas ledare för drygt 70 länder till en stor konferens om fred i Mellanöstern. En tanke är att återuppväcka fredssamtalen mellan Israel och den palestinska administrationen. Men Israel har avböjt att delta.
   Det är Frankrikes utrikesdepartement som har bjudit in till samtalen, som en uppföljning av en konferens i juni förra året. Då samlades företrädare för FN, EU, USA och flera arabländer för att tala om hur omvärlden skulle kunna förmå Israel och palestinierna att återuppta de förhandlingar som avbröts 2014.
   Man enades då, enligt tidningen al-Monitor, om att utarbeta konkreta stödpaket på olika områden, bland annat civilsamhället och statsbyggandet.
   Men det förefaller högst tveksamt att Israels premiärminister Benjamin Netanyahu, som tillsammans med den palestinske presidenten Mahmoud Abbas inbjudits till ett separat möte i slutet av konferensen, skulle dyka upp i Paris. Hittills har han avvisat annat än direkta och villkorslösa förhandlingar med sin palestinske motpart."
Läs mer HÄR.


TV7 Israel News
Nyheter från Israel varje vardag som produceras av Heaven TV7 Jerusalem. Nyheterna textas till svenska.
Se det senaste programmet HÄR. (15 minuter)


På norsk: På renhetens arena
- Fra Jostein Nielsens blogg - I dag er jeg kommet til den siste forbilde-arenaen:
«...vær et forbilde ... i renhet...» 1 Tim 4:12
   Dersom du har vært fast leser av bloggen min over tid, husker du kanskje at jeg for noen måneder siden skrev at hellighet handler om renhet (1).
   For William Booth var hellighet synonymt med renhet.
«Et rent hjerte vil medføre et hellig liv!» skrev han i det fjerde kapittelet i boka: «Hjertets renhet» (2) – bokas tittel stadfester fokuset hans.
Les mer HER.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar