Dagens Nyheter

10 jan. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 10 januari

Vad vill Gud i Sverige nu?
- Ingemar Helmner i Hemmets Vän - "Sverige är så sekulariserat, brukar vi säga. Vi lever i ett land som vänt Gud ryggen. Nu verkar det bara vara Mammon som ska tillbedjas. Materialismen lurar in många i ett själlöst och stressigt jagande efter förgängliga ting. Status. Pengar. Karriär. Självförverkligande och självupptagenhet har blivit tidens melodi. Eller som chefredaktören för en av landets största tidningar sa, med tanke på livets mening: ”Att ha någorlunda kul så länge det varar ...”
   Det är läge nu för stora, allkristna möten i städer och kommuner runt om i landet. Jesusmöten som fyller sporthallar, skolaulor och kyrkor. Som sänds via radio och webb-tv och ger eko i pressen. Ett kristet allemanstag i en utmanande och avgörande tid. Det är tid för den kristna kyrkan att kliva fram ur sin anonymitet för att ge alla vilsna sökare en verklig chans att få tag på evangeliet!
Gör det här året till ett böneår! Börja evangelisera mera genomtänkt! Uppmuntra de unga evangelisterna! Ta allkristna initiativ för att nå ut med budskapet om Jesus!"
Läs mer HÄR.

Interreligiös expert kritisk till koranläsning i kyrka
- Dagen - "En koranläsning under trettondagsgudstjänsten i en anglikansk kyrka i Glasgow har fått den pensionerade brittiska biskopen Michael James Nazir-Ali att protestera.
67-årige Michael James Nazir-Ali, som växte upp i Pakistan och som har både kristna och muslimska familjeband, har under lång tid varit engagerad i interreligiösa frågor. Han fanns bland annat med i den delegation från Anglikanska kyrkan som under flera års tid träffade representanter från det viktiga muslimska Al-Azharuniversitetet i Egypten.
Men att besökarna vid trettondagsgudstjänsten i en anglikansk kyrka i Glasgow, utöver bibelverserna, även fick lyssna på sura 19 i Koranen uppskattade den tidigare biskopen i Rochester inte."
Läs mer HÄR.

Bön är vägen framåt
- Världen idag - "En ny tid för Sverige, var temat för de nationella bönedagar som anordnades av Kristet Center Örebro 5–8 januari. Dagarna genomsyrades av positiva rapporter, framtidstro och en törst efter Andens tilltal, enhet och ledning.
– Ryktet om frikyrkans död är betydligt överdrivet!
   Daniel Alm, föreståndare för Pingst FFS och pastor i Västerås Pingst, fick både en och annan mötesbesökare att haja till i bänkraden redan i sin inledning på första mötet under de nationella bönedagarna i Örebro. Han delade med sig av positiva rapporter och talade med förvissning om igentäppta välsignelsebrunnar som går att gräva upp.
– Abraham hade grävt brunnar som kastats igen, men källan fanns fortfarande kvar och Isak kunde hämta tillbaka det. Det finns en källa för oss i dag – det finns en fortsättning! menade han."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar