Dagens Nyheter

17 jan. 2017

Nyhetsflödet tisdag den 17 januari

Journalisten och programledaren Siewert Öholm tar farväl på Facebook efter beskedet att hans levercancer har förvärrats.
- Dagens Media - "Innan semestern till Israel i förra veckan hade journalisten och programledaren Siewert Öholm fått ett positivt besked kring cancern, skriver Aftonbladet.
   Men när Siewert Öholm kom tillbaka från semestern möttes han av beskedet att levercancern förvärrats.
– Beskedet innan har varit helt fel. På måndagskvällen nåddes vi av att det var försent med behandling och att cancern i levern var fullt utvecklad. Det är bara nedräkning, det är ingenting mer att göra. Det var chockartat: sorg och gråt. De har gjort vad de har kunnat. Vi får hoppas att han har timmarna till morgonen, sa hans fru, Gitten Bolin Öholm, till Aftonbladet i natt.
   Efter att hälsningar kommit in på Siewert Öholms Facebooksida bestämde han sig för att skriva ett farväl."
Läs mer HÄR.
Siewert Öholm: ”Jag har gjort en deal med Gud” - Aftonbladet
Familjen taer förväl av familjen - Expressen
Siewert Öholm tar ett sista farväl - Dagen

Vi behöver kristna som riskerar sin bekvämlighet
- Markus Birro i Världen idag - "Jag har under sju, åtta år rört mig mellan den sekulära och den kristna världen. Aldrig tidigare har den sekulära världen visat ett större förakt för allt som har med kristen tro att göra. Den mediala ordningen är skoningslös. Är du öppet kristen hånas du, i bästa fall. Det är långt mycket vanligare att du förföljs eller till och med avskedas om du envist håller fast vid din kristna tro som en naturlig del av din vardag.
   Att ”komma ut” som kristen har ett högt pris, kanske särskilt i de kretsar som annars skryter om sin öppenhet och tolerans.
   Den toleransen brukar ta slut ungefär i höjd med en medmänniskas kristna bekännelse.
   Det sätts i sekulär media ett värde i att vara okunnig om kristen tro eftersom denna anses som något förlegat, något gammalt, något som okunniga människor från förr kunde ha lyxen att hemfalla till."
Läs mer HÄR.

Kravlöshet som skapar terror och diktatur
- Ruben Agnarsson i Inblick - "Medan Israel skyddar sin arabiska befolkning uppmuntrar den palestinska myndigheten till att begå terrordåd mot civila israeler.
   Totalt betalar den palestinska myndigheten närmare 3 miljarder kronor per år i terroristrelaterade löner och ersättningar, vilket motsvarar sju procent av den totala budgeten eller närmare 30 procent av det utländska biståndet, som till största delen går till den allmänna budgeten.
   Denna förvrängda situation kan fortgå eftersom det internationella samfundet ensidigt ställer krav enbart på Israel. Den palestinska ledningen vet att de slipper att ställas till svars för korruption, terrorism, stöd till terrorhandlingar och brott mot mänskliga rättigheter. Därför frodas terrororganisationen Hamas och därför har det inte varit fria demokratiska val på de palestinska områdena på tio år."
Läs mer HÄR.

 Ökad förföljelse av Asiens kristna
- Sändaren - "Förtrycket mot kristna ökar snabbast i södra och sydöstra Asien, inte minst i Indien. Det visar årets World Watch List från Open Doors. En lista som återigen toppas av Nordkorea.
World Watch List (WWL) ges ut en gång om året, och listar de 50 länder där förföljelsen mot kristna är som värst.
– Totalt beräknas 215 miljoner kristna i de 50 listade länderna möta förföljelse på grund av sin kristna övertygelse, säger Peter Paulsson, generalsekreterare Open Doors Sverige.
Fem av sex länder, där poängen steg som mest, finns i Asien: Indien, Bangladesh, Laos, Bhutan och Vietnam.
– Den religiösa nationalismen driver förtrycket i de asiatiska länderna. Det är en långvarig trend som pågått sedan mitten av 1990-talet, utan att hittills ha dragit till sig någon uppmärksamhet, säger Ron Boyd-MacMillan, chef för den strategiska forskningsavdelningen inom Open Doors International."
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar