Dagens Nyheter

23 jan. 2017

Nyhetsflödet måndag den 23 januari

Den lokala församlingen är alltid svaret
- Åke Hällzon i Hemmets Vän - "Inför 2017 kommer lokala församlingar över hela landet att behöva kliva fram tydligare. Visa att kristen tro är konkret och att Jesus Kristus gör faktisk, påtaglig skillnad i utsatta områden. Vi måste visa i ord och handling att ett kristet liv innebär omvändelse från ett sätt att leva som både bildligt och bokstavligt leder till döden. Det är i kyrkan vi tillsammans formulerar hur vi ska leva. Vi håller varandra ansvariga genom livet. Inte så att vi kontrollerar varandra, men i kärlek och omsorg ser vi till att ingen snubblar längs vägen. Vi sträcker ut en hand och hjälper tillbaka. Stödjer och bär. Ber och hoppas. Vi vandrar bredvid och skriver över varje ny dag att Gud är trofast. Det är så våldsverkarna stoppas.
Läs mer HÄR.

Historicitetens röda tråd genom Bibeln
- Stefan Swärd i Världen idag - "Efter min förra ledare i Världen idag har det uppstått en diskussion om Adam och Evas historicitet. Det intressanta är att Bibeln knyter ihop Adam och Evas historicitet med Jesu historicitet. Lukas, som grundligt efterforskat allt, skriver i sin släkttavla i Lukas kapitel 3 att Jesus var son till Josef, och så slutar den med Set, som var son till Adam, som var son till Gud. En hel lista med namn på personer som faktiskt existerat i historien.
   Det handlar inte som sagor, myter eller uppdiktade historier. Det handlar inte om händelser med bara en historisk kärna, och som bara innehåller en viktig lärdom eller ett viktigt budskap till oss. Det handlar om personer som faktiskt har existerat, som har en historia och är en del av historien.
   I Romarbrevet kapitel 5 knyter Paulus ihop Adam och Kristus. Genom en enda människa kom synden in i världen. Döden regerade från Adam till Mose. Nåden och rättfärdighetens gåva kommer genom en enda människa, Jesus Kristus. Både Adam och Kristus ställs fram som representanter för mänskligheten.
   Men poängen är att båda har existerat. Adam var en historisk person och Kristus trädde fram på historiens scen, som en människa av kött och blod.
Läs mer HÄR.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar